Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 1 април

През  утрешния почивен ден от общината призовават гражданите на Пловдив да излязат и да почистят междублоковите пространства. За организацията на тази акция ще говорим с Анести Тимчев, заместник-кмет „Екология и здравеопазване“.

Междувременно започна разчистването на Белодробна болница. Запустялата сграда трябва да се превърне в Център за бежанци. В почистването днес се включиха и украинци, намерили убежище в Пловдив.

България слага от днес край на извънредните мерки заради пандемията от Covid-19. Утре пък ще се осъществи идеята да бъдат наградени тримата може би най-популярни и най-анражирани с публични изказвания медици по време на пандемията-доцент Ангел Кунчев, професор Тодор Кантарджиев и генерал Венцеслав Мутафчийски. Не става дума обаче за държавни отличия, а за инициатива на група граждани, за която повече ще ни каже адвокат Станислав Станев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" на 25 септември

Сряда сутрин с темите от деня и коментари на актуални събития: Ясни са листтите и кандидатите за 51-ото Народно събрание, а броени дни преди старта на кампанията, питаме представители на основните политически партии за мотивите им да се включат в надпреварата и за посланията към избирателите. Ще говорим с Николай Цонев, бившият военен министър в..

публикувано на 24.09.24 в 17:05

"Ден след ден" на 24 септември

След летните месеци с относително по-малка информационна натовареност, от днес „Ден след ден“ се връща в обичайния си формат. Ето и част от темите:  В последния ден за регистрация на листите с кандидати за народни представите в Пловдив своите заявки направиха от ГЕРБ-СДС, БСП Обединена левица и Алианс за права и свободи, тоест частта от ДПС,..

публикувано на 24.09.24 в 14:46

"Вход свободен" в началото на сезона

Вече официално е есен. След  последния национален празник градът бавно започва да свиква в с  неспирния цикъл на делника, сякаш принудително се мъчи да забрави лятното безгрижие и се стреми да влезе в неудобната , но привична люлка на рутината. Стига вече безметежност- време е за делови подход и трудов ентусиазъм! Това последното, разбира се, е тегаво..

публикувано на 24.09.24 в 10:05

По стъпките на есента - "Точно днес"

Септември  рисува есенни листа в пейзажа на  времето и предизвиква красиво опиянение от кръговрата на сезоните.  Прелистваме дните в седмичния календар и започваме да отброяваме три дни до старта на поредната предизборна кампания. Партийните листи се роят, голямата част са вече известни, а във вторник ще бъдат оповестени и тези, които още очакваме...

публикувано на 23.09.24 в 16:46

Почивка в понеделник с "Вход свободен"

Работна седмица с отложен старт - така ни харесва повече! С настроение, хубава музика и интересни теми, ви посрещаме в днешния понеделник.  Традиционна е рубриката ни "Орисници", в която днес с колегите Дора Башакова и Таня Лазарова ще разглеждаме темите, касаещи отношенията във връзката.  Срещаме ви и с Радина Росенова, която след 20 години извън..

публикувано на 23.09.24 в 09:30