Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Пъстър и усмихнат следобед с Клуб „Неделя“

В първото априлско издание на клуба, ще огласяме ефира гръмко, както правят  децата. Ще влезем в техния ритъм, и сериозно, и с усмивка, и не на последно място с много музика и настроение.

Като начало беседваме по темата „за“ или „против“ задължителния следобеден сън в детските градини. В тази връзка потърсихме точният човек в лицето на Мария Йонова - психолог и сертифициран консултант по детски сън. Тя и екипът й правят проучване, в което с изненада установяват, че над три хиляди от общо четири хиляди и четиристотин родители отговорили на запитването, искат да им се предостави право на избор детето им да не спи в детското заведение, което посещава.

За предимствата и недостатъците на задължителния следобеден сън говорим и със Цвети Христанова, създател на приложението „ОМММ позитивното родителство“ и майка на две деца. Срещата ни с тези две дами е малко след 16:00.

Във втория час на предаването, студиото ни ще бъде озарено от много музика, неподправен детски смях и ДВГ „Пеещите котенца“. Създадена през 1998г. от нейния ръководител Невена Кючукова, „Пеещите котенца“ е единствената в Пловдивска област авторска вокална група за деца от 4 до 8 години. За любовта към музиката, за сценичните изяви и за безбройните им постижения ще ни разкажат част от малките изпълнители, заедно с техния ръководител г-жа Невена Кючукова.

Бъдете с нас! Започваме след новините в 16:00, по радио Пловдив и в Клуб "Неделя"!
Още от категорията

"Шейкър" - в утрото на изборния ден

Ранното неделно утро споделяме заедно! Изборът на интересни теми и събеседници, съчетаваме с проследяване на началото на изборния ден. Репортерът ни Дора Башакова очакваме с в ключване от избирателна секция в кв. „Кючюк Париж“ в Пловдив, в самото начало на вота. Покана за прекрасното събитие „Засаждаме 1500 дръвчета“ , организирано от Планинско..

публикувано на 01.04.23 в 17:05

Да изпратим март в "Ден след ден"

Днес в полунощ приключва предизборната кампания за 49-то Народно събрание. Пет партии сигурно влизат в следващия парламент, сочи проучване на „Тренд“, а още за допитването ще научим от социолога Евелина Славкова . Бомбени заплахи в училищата, където са най-често изборните секции, пристигат по различни канали цяла седмица. Какъв е скритият им..

публикувано на 31.03.23 в 14:45
киберсигурност

Вход свободен - на часове от април

31-ви март е обявен за Международния ден на резервното съхранение на данни или т.нар. бекъп. Целта му е да подсети потребителите на компютри да се подсигурят с резервни копия на своята информация, а мотото е “Не бъдете първоаприлски глупак, направете бекъп на 31 март”. Загубата на файлове е много по-често срещана, отколкото си мислите. Един малък..

публикувано на 31.03.23 в 10:05

"Точно днес" и стихиите на мрежата

Ежедневието събра преди вота и нови атаки на хакерите. В е - мейлите на част от българските училища пристигнаха съобщения, целящи заплахи към деца, учители и родители. Пловдив не остана извън тази схема на атака, на 30 март дойдоха първите евакуации на учениците, организирани след съобщения в пощите на няколко училища. За реакциите, адекватни за тази..

публикувано на 30.03.23 в 16:15

Епидемия от e-заплахи и избори „Ден след ден“

Към епидемията от избори у нас през последните две години тези дни добавяме епидемията от заплашителни имейли, които получават училища в големите градове на страната, а от днес и в Пловдив. Заради предупрежденията кметът Здравко Димитров обяви петъчния ден за неучебен. Реакцията на директори, учители, деца и родители обобщаваме в предаването „Ден..

публикувано на 30.03.23 в 14:37