Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Пъстър и усмихнат следобед с Клуб „Неделя“

В първото априлско издание на клуба, ще огласяме ефира гръмко, както правят  децата. Ще влезем в техния ритъм, и сериозно, и с усмивка, и не на последно място с много музика и настроение.

Като начало беседваме по темата „за“ или „против“ задължителния следобеден сън в детските градини. В тази връзка потърсихме точният човек в лицето на Мария Йонова - психолог и сертифициран консултант по детски сън. Тя и екипът й правят проучване, в което с изненада установяват, че над три хиляди от общо четири хиляди и четиристотин родители отговорили на запитването, искат да им се предостави право на избор детето им да не спи в детското заведение, което посещава.

За предимствата и недостатъците на задължителния следобеден сън говорим и със Цвети Христанова, създател на приложението „ОМММ позитивното родителство“ и майка на две деца. Срещата ни с тези две дами е малко след 16:00.

Във втория час на предаването, студиото ни ще бъде озарено от много музика, неподправен детски смях и ДВГ „Пеещите котенца“. Създадена през 1998г. от нейния ръководител Невена Кючукова, „Пеещите котенца“ е единствената в Пловдивска област авторска вокална група за деца от 4 до 8 години. За любовта към музиката, за сценичните изяви и за безбройните им постижения ще ни разкажат част от малките изпълнители, заедно с техния ръководител г-жа Невена Кючукова.

Бъдете с нас! Започваме след новините в 16:00, по радио Пловдив и в Клуб "Неделя"!
Още от категорията

Отклонения и изключения „Ден след ден“

На 27-ми септември лекарите се борят за живота на 2- годишно дете, жертва на жестоко насилие, а най- големият производител на ябълки у нас каза сбогом на бизнеса си. Разказът на институциите за поредния случай на насилие, както и експертното мнение на психиатъра д-р Веселин Герев за причините за агресията на осиновителката на детето ще са..

публикувано на 27.09.22 в 14:35

"За Хайваните с любов" в "Следобед с Едит"

Вторник е, сладури! 🥳 Време е за неистови звуци от животинското царство! 🙉 ➡ Включи се в играта "За хайваните с Любов!" 😻 Днес, между 14 и 15ч. се ослушвай много внимателно.👂 В ефира на Радио Пловдив ще чуеш стенания от различни създания, а твоята задача е да познаеш - Кое е това животно, само по звуците, които издава! 🤔 Разбира се,..

публикувано на 27.09.22 в 13:00

Спортуваме във „Вход свободен“

За осма поредна година, на 30-ти септември, ще се проведе Европейският ден на спорта в училище. Той се случва всеки последен петък на месец септември и се координира от сдружение „BG Бъди активен“. Неговата цел е да запознае децата с нови възможности за спортни занимания, да насърчи интереса им към здравословния начин на живот и да ги мотивира да се..

обновено на 27.09.22 в 09:39

Новините с коментар "Точно днес"

Седмицата ще завърши с изборния ден. На финала на кампанията за нейния смисъл и дух ще говорим със социолога Боряна Димитрова. Доколкото социологическите сондажи са сходни в прогнозите си, новият парламент вече очертава физиономия. Въпросът е какво ще произведе сборът на прескочилите 4%- вата бариера. И още  - колко представително ще е  и на каква енергия..

публикувано на 26.09.22 в 17:07

Изборът на сезона или избори всеки сезон в „Ден след ден“

Последните дни на предизборната кампания съвпадат с първите есенни,  но все още носят остатъчен вкус на лято. Плодотворен ли ще бъде сезонът след изборите?   Има ли избор при парламентарния вот или да се готвим за нов изборен сезон?    Какво очакват пловдивчани и помогна ли им кампанията да решат дали да гласуват – отговорите са в анкета на..

публикувано на 26.09.22 в 14:45