Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Семейство Наталия и Влад Еллис в "Добро утро, ден!"

| обновено на 15.07.22 в 14:44

Тя е украинка, той наполовина. Роден в Пловдив с баща украинец. Завършва университета в Харков и започва там бизнес в сферата на IT технологиите, който мести тук през 2015 година, за да избяга от  напрежението в Украйна. 

Наталия и Влад Елис, заедно с двамата си синове вече 8 години живеят и развиват предприятието си в Пловдив. 

Делят живота си на много периоди, но последната линия пресича рязко календара на 24 февруари, когато започна руската атака в Украйна. 

От тогава сънят, работата, срещите, пътуването, дори свободното време са посветени на устройването на бягащите от войната майки, деца и възрастни хора  Стават сърцето грижата за тях и на демонстрациите за мир.

 Не се смятат за герои, споделят, че живеят тук и сега. И благодарят. Ще го чуем много пъти петте части на разговора с тях.


Галерия

Още от категорията

"Точно денс" на 5 март

Вторник сутрин с темите от деня и коментарите на важните събития. До 9.30 ще говорим за политика, здраве, улични ремонти и за изобразително изкуство Влизаме в решаваща политическа седмица, но все още с много въпросителни. В сряда изтичат 9-те месеца управление на кабинета и трябва да бъде задвижен механизмът на ротация. Премиерът Николай Денков..

публикувано на 04.03.24 в 10:40

"Вход свободен" с търпение за пролет

Баба Марта дойде намусена и кисела от безхарактерното поведение на двамата Сечковци преди нея. Вчера замалко се усмихна малко послучай празника, но днес вече е с по- сурова нагласа. На тези , които нямат търпение да захвърлят якетата и да сложат късите ръкави, ще препоръчаме още малко търпение. Не дразнете Марта. И най- вече не я наричайте баба! Сърди..

публикувано на 04.03.24 в 09:55

След празниците и преди делника - "Точно днес"

В успокоеното предпролетно време на надежди и очаквания за динамични събития в управлението на страната, задвижваме плавно механизма на обичайното време с мисълта, че то ще ни спести доста тревоги и разочарования. И понеже сме в руслото на  непредвидимия  мемсец март, "Точно днес"  го зареждаме с позитивни емоции и духовни пространства. Подред: В галерия..

обновено на 03.03.24 в 17:19

Честит празник с Клуб "Неделя"

На трети март, в тона на деня и с България в сърцето Ви приканваме да споделите следобеда си с нас!  146-ата годишнина от Освобождението на страната ни от османско иго, ще отбележим като начало с бъдещето на България - ДЕЦАТА! Малките родолюбци от ДГ "Ралица" Пловдив ще ни поздравят за празника и ще рецитират любими стихове за отечеството ни. Очакваме ги..

публикувано на 03.03.24 в 15:10

Неделно и празнично с „Шейкър“

Отбелязваме 146 години от Освобождението на страната ни и създаването на българската държавност, след петстотингодишно османско иго. Заедно с нашите събеседници ще се върнем назад във времето, ще си припомним важните събития и потърсим истината за настоящето. Говорим за датата 3-ти март, като част от историята и празничния..

публикувано на 02.03.24 в 16:05