Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Панайот Стефанов в "Добро утро, ден!"

| обновено на 24.07.22 в 10:16

Списанието Нула32 е гост на Радио Пловдив. Изданието за стил и култура вече 6 години и половина излиза в Пловдив. Екипът пише за града и отразява значимите събития, обекти и срещи. Разговаряме с Панайот Стефанов, момчето, което през 2015 година решава, заедно с приятели, че искат да направят списание на хартия за родния град и хората тук. По-късно имат и онлайн издание, креативната агенция и бизнес модел.

Панайот  Стефанов завършва журналистика в Софийския университет и се интересува от всичко онова, което я изгражда. Създава списанието Нула32 в плен на заблудата, че познава този град достатъчно добре, за да започне да го разказва.

Главният редактор на списанието Нула32 е наш събеседник в седмицата преди Великден. Той разказва за пътешествията, отговаря с шега защо пише, признава и за това, че всеки следващ брой е труден и с най-много търсене. Например, научаваме и защо са написали и открили - 32 причини да не обичаш Пловдив.


БНР подкасти:

Още от категорията

„Точно днес“ - оптимистичНо с темите от новата седмица

Първият работен ден започваме с най-важните теми за Пловдив и страната, и оптимистичен поглед към тях. Във времето до 9.30 часа ще чуете: Ще се превърне ли вторият по големина град в една от най-привлекателните инвестиционни дестинации през тази година? Заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов с отговор на този въпрос. Политическа..

обновено на 29.01.23 в 16:59

Театър и поезия в Клуб "Неделя"

Днес в предаването ще ви срещнем с режисьора Златомир Молдовански и драматурга Иво Сиромахов. В навечерието на пловдивската премиера на новия им спектакъл "Българската литература- накратко" двамата творци ще споделят пред слушателите  за работата и вълненията около раждането  на пиесата. През смях и горчива ирония „Българската литература накратко“..

публикувано на 29.01.23 в 12:45

Сестра Юлита в „Добро утро, ден!“

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува игуменката на Мулдавския манастир „Света Петка“ над Асеноврад. Тя е единственият засега обитател на манастира, който е създаден още през 14 век. В момента там се извършва голям ремонт, който се очакваше от дълги години, след като през 2010 година част от него пострада при пожар. Сестра Юлита..

обновено на 29.01.23 в 10:22

Неделя сутрин, време за „Шейкър“

Движим се към целта и не си гледаме в краката. Идва февруари. Мистичен ще е този февруари и много социален, за разлика от други години. Подробностите в астро бюлетина, със Стефи Недевска. Инертността и мързелът може да са най-големите ни врагове, затова ще се погрижим и за тях с етно кардио, фет файт и калистеника. Мои гости са..

публикувано на 28.01.23 в 17:05
Домашен щурец

Щурци, води и панаири в "Ден след ден"

Карловските села отново са застрашени от наводнения. Месеци след разрушителната стихия през септември миналата година отново бе обявено бедствено положение за Богдан и Каравелово - с превантивна цел. Сутринта багерите започнаха да премахват наносите от речните корита, а следобед трима министри решиха да проверят на място какво се случва...

публикувано на 27.01.23 в 14:54