Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ранно Утро с "Шейкър"

Първото утро на май споделяме заедно с покана за изложба, богата астрологична прогноза и изобилие от полезни препоръки за здравословен начин на живот! Така накратко чертаем тази неделя.

Вдъхновени от сънищата и детските спомени на художника Тоню Цонев, хора извисени на своите кокили превръщат ежедневните дейности в магични ритуали. "Кокилари" е името на изложбата, която се открива днес в пловдивската галерия "Лабиринт".Част от картините от изложбата "Кокилари" са показвани през 2019 в галерия Волар в Белозем, друга са създадени специално за тази изложба, но всички те са създадени с безкрайно въображение и любов, и ще бъдат показани пред пловдивската публика за пръв път в галерия Лабиринт. Разговаряме с Тоню Цонев за Първият музей на мотиката, както и за вдъхновенията в "Кокилари".

Традиционен за началото на месеца е  Астро бюлетинът на Стефи Недевска и Дора Башакова. Ще научим повече за месец май 2022г.

Започваме след новините в 7.


Още от категорията

"Точно днес" и стихиите на мрежата

Ежедневието събра преди вота и нови атаки на хакерите. В е - мейлите на част от българските училища пристигнаха съобщения, целящи заплахи към деца, учители и родители. Пловдив не остана извън тази схема на атака, на 30 март дойдоха първите евакуации на учениците, организирани след съобщения в пощите на няколко училища. За реакциите, адекватни за тази..

публикувано на 30.03.23 в 16:15

Епидемия от e-заплахи и избори „Ден след ден“

Към епидемията от избори у нас през последните две години тези дни добавяме епидемията от заплашителни имейли, които получават училища в големите градове на страната, а от днес и в Пловдив. Заради предупрежденията кметът Здравко Димитров обяви петъчния ден за неучебен. Реакцията на директори, учители, деца и родители обобщаваме в предаването „Ден..

публикувано на 30.03.23 в 14:37

Рециклиране и благотворителност във „Вход свободен“

Този четвъртък, говорим за рециклиране. Ще ви разкажем за резултатите от Световния ден на рециклирането и отличените училища. Разговаряме с Румяна Киризиева, от „БГ Бъди активен“. Учебни заведения от страната събраха и върнаха за рециклиране повече от 5 тона и половина пластмасови бутилки, в рамките на един месец. Говорим и за..

публикувано на 30.03.23 в 09:30

„Точно днес“ за чистотата на въздуха и словото

В утрото на 30 март плавно вървим към поредните парламентарни избори и говорим за протести и недоволства, за чистотата на въздуха в класните стаи и грамотността на учениците, за РъБ-ове в обществото и тяхното значение. Ето и темите и събеседниците в четвъртък: Обръщаме поглед към средното образование и пролетното издание на кампанията..

обновено на 29.03.23 в 16:50
Скулптурата на Мильо

Пари, заплахи и протести в "Ден след ден"

За пари, планове, протести, рискове и заплахи ще говорим днес в следобедбната програма на Радио Пловдив "Ден след ден".  Над 600 милиона лева се очаква да бъде бюджета на Пловдив за тази година, като най-голямата предвидена сума е за образование. Нови проекти няма да има, ще се довършва работата по обектите, които вече са за започнали. Това обявиха..

публикувано на 29.03.23 в 15:00