Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Юбилейни събития в Клуб "Неделя"

В първия ден на месец май ви честитим Международния празник на труда и ви каним да останете с Клуб "Неделя"!

Във времето от 16:00 до 18:00, обещаваме един наистина слънчев и усмихнат следобед, придружен с много знакови и юбилейни събития за нашия град.

Като начало ви срещаме с културния мениджър Момчил Цонев, който ще ни разкаже подробно какво да очакваме в десетия юбилеен 6Fest -  Фестивал на уличните изкуства, и неговото мултижанрово издание, което ще се проведе от 14.05. в града под тепетата в рамките на три поредни уикенда.

Минути след 17:00, ще ви поканим на един "Празник на духовността и милосърдието" или казано по друг начин, как учениците и преподавателите от СУ "Св.Константин-Кирил Философ" -Пловдив, са решили да отбележат 75- годишнина от създаването му , и за да върнат усмивката на тяхната съученичка Никол.

За това грандиозно събитие, замислено и организирано с много любов, с добри мисли и с благотворителна кауза, подробностите ще научим от Десислава Кръстева и Георги Павлов, част от преподавателския екип на училището.

Започваме веднага след новините в 16:00! Бъдете с нас, по радио Пловдив и в Клуб "Неделя"! 

БНР подкасти:

Още от категорията

Събития с различен магнитуд "Точно днес"

В сутрешната ни среща в четвъртък ще говорим за трусовете и афтършоковете - пряко и преносно.  Ще включим  сеизмолозите и хората от населените места, най- близки до епицентъра на земересението от сряда. Другите  сеизмично активни теми в предавеното са свързани с крехкото успокояване на напреженията след съставянето на правителството. Крехки, защото вече..

публикувано на 07.06.23 в 16:57

Ново правителство, стари проблеми "Ден след ден"

Новоизбраният кабинет „Денков – Габриел“ се събра на първото си заседание. От правителствения пресцентър не посочиха темите, по които ще заседават министрите, но със сигурност сред приоритетите на новата власт ще бъдат бюджетът и съдебната реформа. Какви предизвикателства стоят на пътя на първото в българската история ротационно правителство, ще..

публикувано на 07.06.23 в 14:45

"Вход свободен" - аромат на рози и безопасно хранене

В международния ден за безопасност на храните разглеждаме темата с помощта на нутриционистът Мария Дойнова. Какви са здравословните и безопасни алтернативи за хранене, в отровената среда, в която живеем? Ще потърсим отговори на тези и други въпроси. Роза Дамасцена е богатството на България, с което можем да радваме сетивата си, но и да извлечем богати..

публикувано на 07.06.23 в 09:30

"Точно днес" - време за ротации и надежди

През юни политиците с наша помощ на избиратели, поставиха възможност да броим месеците и да очакваме резултати - от новото правителство на България. За редовния кабинет и за знаците, които даде договореното между ПП-ДБ и ГЕРБ говорим с политолога Георги Проданов . Продължаваме да търсим и двамата пловдивски представители в новото правителство - проф...

публикувано на 06.06.23 в 14:47

Отскоци и приземявания "Ден след ден"

Години наред живеем и мислим през кризи. Затова и психичното здраве стана важна част от нашето осмисляне на света. В политиката в момента има откровени психопати, предупреждава психиатърът д-р Владимир Сотиров . С него ще коментираме личностните дефицити на политиците и психопатизацията на обществото. Ще говорим и за тенденцията да се лъже масово..

публикувано на 06.06.23 в 14:22