Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Неделно за съня и медитацията в „Шейкър"

Днес посоките са две. Как да постигнем пълноценен сън с малко усилия? Разговор с Гергана Радович, холистичен терапевт, преподавател по ТЕС и специалист по съня. Гергана Радович има 15 годишен опит в авиацията и работата с пилоти, по отношение на пълноценния сън и почивката.

В предаването гостува и Албена Паралингова. С нея коментираме онлайн събитието „Осъзнатост всеки ден“, с първи модул на 10-ти май. Един разговор и за постигането на физическо, и ментално здраве с помощта на източни техники, медитация. Албена Паралингова е организационен консултант. Притежава над 20 години професионален опит в областта на човешкия капитал. Тя е и квалифициран треньор по йога. Учредител е на  Българската асоциация по йога терапия и йога.

Очаквайте и рубриката „Звездна диагноза“. 

Започваме, след новините в 7 сутринта. 


Още от категорията

"Точно днес" и стихиите на мрежата

Ежедневието събра преди вота и нови атаки на хакерите. В е - мейлите на част от българските училища пристигнаха съобщения, целящи заплахи към деца, учители и родители. Пловдив не остана извън тази схема на атака, на 30 март дойдоха първите евакуации на учениците, организирани след съобщения в пощите на няколко училища. За реакциите, адекватни за тази..

публикувано на 30.03.23 в 16:15

Епидемия от e-заплахи и избори „Ден след ден“

Към епидемията от избори у нас през последните две години тези дни добавяме епидемията от заплашителни имейли, които получават училища в големите градове на страната, а от днес и в Пловдив. Заради предупрежденията кметът Здравко Димитров обяви петъчния ден за неучебен. Реакцията на директори, учители, деца и родители обобщаваме в предаването „Ден..

публикувано на 30.03.23 в 14:37

Рециклиране и благотворителност във „Вход свободен“

Този четвъртък, говорим за рециклиране. Ще ви разкажем за резултатите от Световния ден на рециклирането и отличените училища. Разговаряме с Румяна Киризиева, от „БГ Бъди активен“. Учебни заведения от страната събраха и върнаха за рециклиране повече от 5 тона и половина пластмасови бутилки, в рамките на един месец. Говорим и за..

публикувано на 30.03.23 в 09:30

„Точно днес“ за чистотата на въздуха и словото

В утрото на 30 март плавно вървим към поредните парламентарни избори и говорим за протести и недоволства, за чистотата на въздуха в класните стаи и грамотността на учениците, за РъБ-ове в обществото и тяхното значение. Ето и темите и събеседниците в четвъртък: Обръщаме поглед към средното образование и пролетното издание на кампанията..

обновено на 29.03.23 в 16:50
Скулптурата на Мильо

Пари, заплахи и протести в "Ден след ден"

За пари, планове, протести, рискове и заплахи ще говорим днес в следобедбната програма на Радио Пловдив "Ден след ден".  Над 600 милиона лева се очаква да бъде бюджета на Пловдив за тази година, като най-голямата предвидена сума е за образование. Нови проекти няма да има, ще се довършва работата по обектите, които вече са за започнали. Това обявиха..

публикувано на 29.03.23 в 15:00