Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Играем и рециклираме във „Вход свободен“

Този четвъртък ни гостува Ласка Ненова от Сдружение „БГ Бъди активен“, за да разкаже за резутатите от кампанията „Герои на рециклирането“. Над 150 учебни заведения мотивираха своите ученици да бъдат „Герои на рециклирането”. Добрият пример на Деня на Рециклирането в България, както и на цялата работа на сдружението с учебните заведения, ще бъде споделена в специално ръководство, което ще бъде разработено по повод друг международен ден, Денят на спорта в училище. Празникът на движението и спорта в училище се осъществява, традиционно, в над 40 държави в Европа.

Предизвикателството ни днес към вас е игра с награди, на Дефиле „Вино и гурме“. Три награди, за трима наши слушатели.

Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“ с Жоро Пеев, има своето поредно издание.

Започваме, след новините в 12. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" по пистата на делника

Черно на бяло имаме точно четири седмици до изборите две в едно. На 9 юни ще гласуваме за български парламент и за евродепутати. За кампанията, за технологията на изборите в подготовка и провеждане, ще говорим със Стоил Цицелков, от Обединението за честни избори и член на Обществения съвет на ЦИК. Европейската седмица на общественото здраве и акцентите..

публикувано на 12.05.24 в 14:05

Клуб "Неделя" на музикална вълна

Днес в предаването сме изцяло на музикална вълна. Първият ни събеседник е един невероятен пловдивски музикант, който е заслужно уважаван от всички познавачи в бранша! За нас  огромно удоволствие да ви представим виртуозния китарист Кръстьо Пънев- Къната- единственият българин , който е имал честта на чужда сцена да подгрява легендарните "Дийп Пърпъл"...

публикувано на 12.05.24 в 12:10

Изкуство и връзки в неделния „Шейкър“

Неделя е денят, в който ще си говорим подробно по темата за съвременните връзки и начина, по който се случват нещата. Различните видове връзки, които си имат и съответните имена. Говорим и за разбиранията по отношение на любовта и връзките, в различните възрасти. Елена Родимова е мой събеседник. С Елена Шахънска сме ви приготвили четвърти..

публикувано на 11.05.24 в 16:05

"Ден след ден" по стъпките на делника

В дъждовния петъчен следобед сме приготвили пъстра палитра от теми и сюжети. За първи път тази година има възможност да се повиши оценката от проведен държавен зрелостен изпит. Вече е в ход подготовката за провеждане на изпитите на 17 май по БЕЛ и на 20 май на задължителна втора матура. Повече ще научим от интервюто на Живка Танчева с Иванка..

публикувано на 10.05.24 в 14:46

"Вход свободен"- усмихнато и безоблачно

Сравнително хладно и мокро е днес за разглезените от априлските температури съграждани, но страшно няма- още утре ще се стопли пак и тенденцията към по- високи стойности ще се установи трайно. Какво пък- днес е петък, ще го изтраем някак си, важното е, че за уикенда прогнозите са повече от оптимистични! В Световния ден на физическата активност че бъдем..

публикувано на 10.05.24 в 09:45