Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политика, протести и европейска демокрация "Ден след ден"

Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

На 17 май в следобедното предаване на Радио Пловдив "Ден след ден" очаквайте:

Пакет от антиифлациони мерки ще обсъждат днес на коалиционен съвет управляващите у нас партии. Предложението за тях на „Продължаваме промяната“ вече отмени един протест, насрочен за утре – на работодателските организации, но не и този на превозвачите, поне засега. След срещата им с властта в Министерския съвет ще излязат ли утре да недоволстват транспортните фирми? Ще попитаме пловдивския бизнесмен Ангел Траков, председател на УС на Международните превозвачи и над 20 години развиващ дейсност в областта на международния транспорт.

За антиифлационните мерки в ефир ще говорим отново с пловдивчанин – депутатът от „Продължаваме промяната“ Александър Ракшиев с експертиза по темите, свързани с икономиката.

Каква е позицията на Партия „Възраждане“ и за протестите утре, и за предложените антиифлационни мерки -ще научим от Емил Костов, който ще проследи срещата с медиите на депутата Ангел Грънчаров и на представители от „Възраждане“ в Пловдив.

Защитата и развитието на европейската демокрация обсъждаха тази сутрин в Радио Пловдив политици, правозащитници и младежи. Гледните точки от дискусионния форум в репортаж събра и ще представи Веслина Пеева.  

Нови протести започнаха днес жители на пловдивското село Белащица. Колко време ще блокират пътя на фирмата, чиято концесия за добив на инертни материали приключи, но те извозват добитото по-рано, за да ремонтират пътища, покоито имат договори. За конфликта към днешна дата ще научим от Яница Марова.

А кореспондентката ни от Смолян Радостина Чернокова ще ни разкаже една история на доброто с главен герой българска медицинска сестра. От Германия, където работи, тя започва благотворителна кампания за подпомагане на болницата в Девин.

"Ден след ден" започва след новините в 15 часа и ще бъдем с вас до новините в 17 часа. Слушайте ни!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Младежкият хълм (Джендем тепе) в Пловдив

Говорим за култура и спорт в Клуба

Мъдрите хора казват, че спортът е част от културата на един народ. Днес ще се опитаме лично да се убедим в едно такова твърдение.  В първия час на Клуб "Неделя" ще разговаряме с нашата велика треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева. Кое е онова, което я накара да напусне столицата и да заживее на село, какво я вълнува днес, доколко..

публикувано на 26.05.24 в 13:20

За нещата от живота в „Шейкър"

И тази неделя сме заедно, по радио Пловдив. Ще си говорим за изкуствения интелект и как се намесва в ежедневието ни? Мой събеседник е Мариета Милошева, сертифициран специалист по дигитален маркетинг и изкуствен интелект. Очаквайте и астробюлетина за юни, със Стефи Недевска. Разговаряме и с Евгения Атанасова, директор на детска..

обновено на 25.05.24 в 16:15

Елена Диварова в "Добро утро, ден"

В седмицата, в която отбелязваме един от най-светлите български празници – деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – гост в рубриката „Добро утро, ден“ е пловдивската поетеса Елена Диварова.  Автор е на пет стихосбирки и на книгата „Да погледнеш към себе си“. Има публикувани очерци, репортажи, поезия и литературна..

обновено на 24.05.24 в 17:23
Празничното шествие на 24 май в Пловдив

"Ден след ден" народът върви

Празнуваме 24 май. Само наш, български и неповторим празник – на словото, буквите, писмеността и просветата. Празник не просто на една писменост и култура, а на титаничната значимост на духа. Ние не просто "сме дали нещо на света". На 24 май България празнува своя неудържим порив към просвета и знание, който я е направил културен двигател в славянския..

публикувано на 24.05.24 в 14:36
Фотоколаж: Силвия Петрова

За словото и иновациите във „Вход свободен“

Честит празник! Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност. Ще се опитаме да привлечем вниманието ви с интересни и полезни теми, традиция ни е. Разговаряме с Татяна Минкова, заместник -директор на ОУ „Елин Пелин“, в Пловдив. Говорим за „Деня на иновациите“, който предстои и..

обновено на 24.05.24 в 10:07