Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протести, кризи и изкуство в "Ден след ден" на 20 май

Дни след като правителството оповести антикризисните мерки за страната, сред които нулева ставка ДДС за хляба, 25 ст./литър горива, повишение на пенсиите и др., продължаваме с анализа на мерките и ефекта от тяхното въвеждане. Експертният коментар днес е на икономиста Румен Гълъбинов.

Напрежението в БСП – Пловдив стигна и до прокуратурата, след като днес „Голямата къща“, където се помещава партийната централа се оказа със сменен патрон на вратата. Още за скандала – от Антоанета Петричанска.

И по-малките библиотеки се присъединиха към символичния протест на колегите им от регионалните библиотеки в страната, които настояват за 25 % увеличение на субсидията си от Министерството на културата. Защо са солидарни, чуйте от директора на общинската библиотека в Карлово Мария Грозева.

Конференцията „Digital Plovdiv“ събра днес представители на местната власт,  бизнеса и науката в града под тепетата, които дискутираха електронното управление и възможностите за развитие на Пловдив като „умен град“. Как може да се случи това, разказва Емил Костов.

Ще чуем и интервюто на Никола Николов с автора на мемоарите на Ленард Коен, който разговаря с Ан Даймънд за великия поет и музикант.

А Веселина Пеева ще ни разкаже повече за изложбата „Скулптурата сега“ в галерия „2019“, в която участват 21 автори от Пловдив и областта.

Бъдете с нас! Ще бъде интересно! 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Юнски решения - "Точно днес"

Отново в политическия дневен ред е съставянето на правителство. Спечелилите изборите ГЕРБ обявиха, че искат експертен кабинет. Остава евроатлантическите партии да заявят подкрепа и преди лятната ваканция да се сформира новото управление. За нагласите говорим със социолога доц. Алексей Пампоров . Елена Крушкова разговаря с д-р Александър Симидчиев , за..

обновено на 13.06.24 в 17:01

"Ден след ден" на 13 юни

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде отговор на част от въпросите около съставянето на правителство след изборните резултати-той няма да е премиер, но позицията трябва да заеме човек от партията, търси се експертен формат, но основните позиции да заемат хора от ГЕРБ. Започват разговори с останалите партии в парламента. Анализаторът Кузман Илиев,..

публикувано на 13.06.24 в 14:31

С грижа за човека и природата във „Вход свободен“

Грижим се за себе си и околната среда, този четвъртък. Ателие с екологична насоченост „Пътят на отпадъка“, за деца от 8 до 12 години. В петък, 14 юни, от 17 часа. Водещ на събитието е Цветелина Гарелова. Тя ще ни разкаже повече, след 13.30 часа. Гостува ни и г-н Пламен Попов. Поводът е началото на записването, за новото издание на националната..

публикувано на 13.06.24 в 09:30

За жегите и политическия бърнаут "Точно днес"

След изборите пари от въпроси без отговор. Политическият бърнаут на избирателите остави 70%  от тях до климатика далече от урните. Така припари под петите на ДаБг и БСП от изборния резултат, че лидерите им подадоха оставка. На хладно в планината ПП обмислят ситуацията "в дълбочина" . ГЕРБ, от които се очаква да зададат тона на новия парламент мълчат. ДПС..

публикувано на 12.06.24 в 17:02

За горещините и теченията в "Ден след ден"

За непосилните горещини, на които са подложени пловдивчани в автобусите без климатици.   За явните и скрити политически течения след вота.  За кръводаряването и желанието да помогнеш.  За това ще говорим във времето от 15 до 17 часа в поредния горещ юнски ден.  Събеседници по транспортната тема са зам.- кметът по транспорт Савина Петкова и двама от..

публикувано на 12.06.24 в 14:56