Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Алтер его” с поезията на Божана Апостолова

| обновено на 28.05.22 в 10:40

Малко след 24-ти май поезията на Божана Апостолова отново ще звучи в „Алтер его“ на Радио Пловдив. Тази събота ще излъчим второто предаване от радио-поредицата, в която ни гостува голямата поетеса, издател и общественик. 

За целта водещият Петър Краевски и тази седмица е разписал отпуската на сатиричното си алтер его Краю Петровски, за да си спести веселяшките му подмятания по време на сериозния разговор. Държим да отбележим, че в поетичния ни радио-пърформанс ще звучи само хубава българска музика.

Апропо, отпуската на Краю Петровски изтича на 4-ти юни! Тогава егото и алтер егото на водещия планират специално предаване в чест на незабравимия сатирик Тодор Климентов, напуснал ни на същата дата през 2015 г.

„Алтер его” се излъчва премиерно в събота след новините в 15.00 ч.

Повторенията са в неделя след новините в 6.00 ч. сутринта и в понеделник след новините в 20.00 ч.

„Алтер его” – защото Словото е свобода за духа!

Автор и водещ: Петър Краевски


Още от категорията

„Точно днес“ - зад политическите и икономически илюзии

Във второто утро на седмицата, която поставя на тест политическите умения и икономическите маневри, ще четем между редовете, за да разберем: Факт ли е новата вълна на Covid-19 у нас? Председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив доктор Костадин Сотиров с конкретни данни от лекарските практики. Ще успее ли..

обновено на 04.07.22 в 16:31

Александър Леков в "Следобед с Едит"

Здравейте, приятели! ✨ Започваме новата седмица с една вълнуваща среща. 🎉 От бас китара към класическа китара и един албум по - късно!  Александър Леков е един от водещите музиканти на българската сцена, който не спира да ни изненадва! Артистът успява да развие таланта си отвъд познатия звук на емблемата му - неговата бас китара. В търсене на..

обновено на 04.07.22 в 15:40

Пламен Асенов в „Добро утро, ден!“

Тази седмица всяко делнично утро започваме с Пламен Асенов – дългогодишен журналист, политически анализатор и автор на рубриката „ВЕЛИКИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ“ по Радио Пловдив. За себе си казва, че се е родил в Пловдив, по времето, когато дори Лили Иванова още не е пяла по радиоточката. Прави политически анализи за едни от най-големите медии не..

обновено на 04.07.22 в 14:54
Варна, 31.05.2022

"Вход свободен" с юли в сърцето

Отминалият в събота Джулай, дава началото на жадувания сезон на отпуските. Потокът към морето става все по- плътен, девствено белокожи летовници бързат по магистралите, за да придобият мечтания шоколадов тен като знак на принадлежност и слънчево доказателство за благородно прекаран отдих. Термометрите неуморно танцуват в интервала между 30 и 38 по..

публикувано на 04.07.22 в 09:45

"Точно днес" по летните посоки

Програма "Точно днес" е във времето от 7 до 9.30 часа на 4 юли, ето събеседниците ни: Сложните коалиционни разговори и възможностите за нов, втори кабинет на Продължаваме промяната коментираме с д-р Александър Димитров , политолог  и преподавател в УНСС. Протест в Карлово ще затвори рано в понеделник влизането в индустриалната зона, разговаряме по..

обновено на 03.07.22 в 17:03