Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В "Срещите" за търсачеството и човешкия дух

| обновено на 28.05.22 в 09:02

В последната събота на българския месец на духа "Срещите" питат и мислят - какво става с най-скъпия диамант в света - човешкият дух? 

И  защо днес човекът, бродещ сред морето от образи в търсене на своята идентичност, не успява да я улови, а тя постоянно му се изплъзва? 

Доверяваме се днес на българските феномени. Гост е техният изследовател Христо Нанев. Слушайте, ще бъде интересно.


Още от категорията

"Тримонтиада" в Първо студио на Радио Пловдив

И тази година Радио Пловдив е домакин на Международния музикален фестивал “Тримонтиада”, който ще се проведе днес и утре в Първо студио. Зимното издание на музикалното събитие е посветено на Украйна и неговата тема е "Обещан рай" - цитат от П. И. Чайковски, символизиращ привързаността му към Украйна. В двата концертни дни ще прозвучат..

публикувано на 26.11.22 в 10:37

Светлин Русев гостува на Дни на музиката в Балабановата къща

Международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” кани на един незабравим музикален уикенд на 26 и 27 ноември .  В него ще участват цигуларят Светлин Русев – един от най-изтъкнатите солисти на нашето време, квартет „Филхармоника“, съставен от водачите на отделните групи в Софийска филхармония, именитият квинтет “Пилекадоне” – носител на..

публикувано на 26.11.22 в 08:33

Два концерта със свободен вход в Пловдив

Пловдивско Певческо дружество "Ангел Букорещлиев" ще отбележи Международния ден на етническата толерантност с концерт на площад Джумая Джамия от 11 ч. Формацията ще изпълни  песни, представящи фолклора на различните етноси. Също днес с концерт  своя 50-годишен юбилей ще чества музикалният състав  на арменската диаспора "Еребуни"...

публикувано на 26.11.22 в 08:28

Награда за реставрацията на Художествената галерия

Проектът “Ре ставрац ия и реновиране на Градска художествена галерия - Пловдив” е отличен с награда в категория Социална инфраструктура- Култура  от 33-членното жури  на Национален конкурс „Сграда на годината - 2022” с председател проф. д-р арх. Георги Станишев. Финансираните от Община Пловдив дейности по реставрация и реновиране на..

публикувано на 25.11.22 в 17:07

В "Срещите" разговор за българското село

С биографа на българското село Николай Илчевски си говорим за това какво означава да си селянин. "Да си свободен, сит и щастлив, без да осъзнаваш това като някакво върховно постижение. Да живееш между зеленото на планетата и лазура на небето." Какво още - слушайте в събота от 9.00 часа по Радио Пловдив. Николай Илчевски 20 години събира..

публикувано на 25.11.22 в 10:07