Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

За книгите и здравето в Клуб "Неделя"

В последното майско издание на Клуб "Неделя", ви очакваме на вълните на радио Пловдив и се надяваме да бъдем по-приятната следобедна компания, защото сме ви приготвили любопитни ефирни срещи с интересни събеседници.

В първия час на предаването, говорим за книгите и любовта към четенето, а в това начинание ще ни помагат Валентина Стоева от Фондация "Детски книги" и  Антоанета Антонова, училищен библиотекар, и човек разкрил пред толкова много деца, необятния свят на книгите. Срещата ни с тях малко след 16:00, тогава когато ще ни разкажат и за юбилейното издание на Националната награда „Бисерче вълшебно“ - първата такава в България, посветена на съвременните детски книги, отличени чрез гласуване на децата.

Минути след 17:00, отваряме широко вратите, за да влезне в студиото ни тринайстото издание на Фестивала на здравословния живот  "Здравей,Здраве!", който ще се проведе на 04 и 05 юни в Пловдив.

Повече за програмата и изненадите в нея ще разберем от организатора Аида Марковска, също така ще ви срещнем и с двама от лекторите, които гостуват за първи път - Неда Зарева и Ваня Кирицова.

Кои са темите, които са избрали да представят - бъдете с нас, за да разберете!

Започваме в 16:00, по радио Пловдив и в Клуб "Неделя"!

Още от категорията

Огнено и страстно време "Точно днес"

Пожароопасно време се очертава през следващите месеци не само в гората, но и в политиката. Предстоят нови избори със стари играчи и всичко това на фона на протести срещу служебното правителство и необходимостта от овладяване на енергийната криза. За политическите ходове и сметки преди изборите, както и за възможните коалиции ще говорим с..

обновено на 09.08.22 в 16:15

"Добро утро, ден!" с д-р Васил Паница

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува доц. д-р Васил Паница – съдов хирург, политик -  два пъти депутат от ОДС и ДСБ в 39 и 40 НС и запален ловджия –от 10 години председател на Ловно-рибарско дружество „Сокол“. Сега вече пенсионер, които обаче продължава да практикува.  Казва, че обича сутрините, защото споделя разходката с двете..

обновено на 09.08.22 в 15:43

Нагорещен "Следобед с Едит"

Здравейте, приятели! 💓 🗓 Пада лист от календара, изпълнен със слънце, айляшко настроение и лежерно-споделен следобед. 🍹 В предаването днес си говорим за тайните сватби на звездите и защо това се превърна в модерно начинание, колко къс беше най - късият ден тази година и кои са най - употребяваните думи по света и у нас. 🤔 Ако направя такава класация,..

публикувано на 09.08.22 в 13:00

Да хванеш момента с „Вход свободен“

„В живота на човек има два важни момента, да издебнеш момента и да не изпуснеш момента“. Говорим за събитието „Международен ден на младежта“, в Младежки център Пловдив. Този петък, от 18 часа, в зала „Метеора“. Разговор с Калина Дамянова, младежки работник. В рубриката „Брейнсторминг“ гостува Лидия Петкова, влогър и коуч. Тя ни споделя за..

обновено на 09.08.22 в 09:43

"Точно днес" на 9 август - да подредим деня

Различни посоки и теми събираме във вторник сутрин и търсим отговори на важни въпроси за здравето, управлението на държавата, градската среда  и опазване на културното наследство на Пловдив. - за поредната ковид вълна, скритата заболеваемост и мерките  - през погледа на семейните лекари - говорим с д-р Георги Цигаровски, председател на Районната лекарска..

обновено на 08.08.22 в 16:40