Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Клуб "Неделя"- на лов за литература

В първата част на предаването днес, директно от Пролетния базар на книгата в София,  ще се чуем с търговския директор на издателство "Жанет- 45" Красимир Лозанов, който ще бъде нашият гид  в  събитието и ще анонсира предстоящия литературен празник "Пловдив чете".
Голяма и легендарна е ловната дружина на българските писатели- Елин Пелин, Йордан Йовков, Емилиян Станев, Йордан Радичков, Ивайло Петров, Дончо Цончев и още много други, дарени с талант творци на словото. Днес във втората част на Клуб "Неделя"  ще ви срещнем с една ярка и колоритна личност , отдадена на лова и литературата-  Любо Николов. Писател, журналист, редактор, документалист- автор на няколко книги с ловни истории, днешният ни гост ще представи новата си книга "Зов за лов", илюстрирана от 33 бележити наши художници и карикатуристи.
Започаме веднага след новините  в 16 часа!

Още от категорията

Огнено и страстно време "Точно днес"

Пожароопасно време се очертава през следващите месеци не само в гората, но и в политиката. Предстоят нови избори със стари играчи и всичко това на фона на протести срещу служебното правителство и необходимостта от овладяване на енергийната криза. За политическите ходове и сметки преди изборите, както и за възможните коалиции ще говорим с..

обновено на 09.08.22 в 16:15

"Добро утро, ден!" с д-р Васил Паница

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува доц. д-р Васил Паница – съдов хирург, политик -  два пъти депутат от ОДС и ДСБ в 39 и 40 НС и запален ловджия –от 10 години председател на Ловно-рибарско дружество „Сокол“. Сега вече пенсионер, които обаче продължава да практикува.  Казва, че обича сутрините, защото споделя разходката с двете..

обновено на 09.08.22 в 15:43

Нагорещен "Следобед с Едит"

Здравейте, приятели! 💓 🗓 Пада лист от календара, изпълнен със слънце, айляшко настроение и лежерно-споделен следобед. 🍹 В предаването днес си говорим за тайните сватби на звездите и защо това се превърна в модерно начинание, колко къс беше най - късият ден тази година и кои са най - употребяваните думи по света и у нас. 🤔 Ако направя такава класация,..

публикувано на 09.08.22 в 13:00

Да хванеш момента с „Вход свободен“

„В живота на човек има два важни момента, да издебнеш момента и да не изпуснеш момента“. Говорим за събитието „Международен ден на младежта“, в Младежки център Пловдив. Този петък, от 18 часа, в зала „Метеора“. Разговор с Калина Дамянова, младежки работник. В рубриката „Брейнсторминг“ гостува Лидия Петкова, влогър и коуч. Тя ни споделя за..

обновено на 09.08.22 в 09:43

"Точно днес" на 9 август - да подредим деня

Различни посоки и теми събираме във вторник сутрин и търсим отговори на важни въпроси за здравето, управлението на държавата, градската среда  и опазване на културното наследство на Пловдив. - за поредната ковид вълна, скритата заболеваемост и мерките  - през погледа на семейните лекари - говорим с д-р Георги Цигаровски, председател на Районната лекарска..

обновено на 08.08.22 в 16:40