Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Песенен рецитал на украинката Зоряна Кушплер

Любителите на вокалното изкуство могат да се насладят тази вечер на песенния рецитал на дългогодишната солистка на Щатсопер Виена Зоряна Кушплер и пианистката Ерина Накасаку.

Заради дъжда концертът ще бъде в сградата на Етнографския музей в Стария град, началото е от 19.30 часа. В програмата са включени произведения на Рихард Вагнер, Рихард Щраус, както и украинска музика.

До 𝟏𝟖 юни 𝟐𝟎𝟐𝟐 г. Пловдив е домакин на 𝟓𝟕-то издание на най-стария фестивал за камерна музика в Европа – Международен фестивал на камерната музика.
За първи път организатор на престижното събитие 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐦𝐮𝐬𝐢𝐜𝐟𝐞𝐬𝐭 е Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив /АМТИИ/.

Утре ще се проведе концерт - дуо английски рог и пиано в къща "Верен Стамболян".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Стефан Цанев получава приза "Йеромонах Игнатий - В. Левски"

Големият драматург, поет и писател Стефан Цанев ще получи тази вечер в Карлово наградата „Йеродякон Игнатий – Васил Левски“. Отличието се дава за приноса му за българската духовност и патриотизъм. Наградата бе учредена от карловските скулптори Недко Кръстев и Николина Канарова и се връчва на личности с особени заслуги в направленията..

публикувано на 21.10.24 в 16:08

Преге - предаване за света на книгите, 19 - 25 октомври

В предаването за книги на Радио Пловдив на 19.10. 2024г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Алфред Жари. Татко Юбо. 296 стр., 4А, Потайниче, 2024. Йожен Йонеско. Носорог. Плешивата певица и други пиеси. 370 стр., тв. к. , ок.6А, Колибри, 2024. Георги Мишев. Произведено в провинцията. 30..

публикувано на 21.10.24 в 10:28

Димитър Селенски празнува юбилей със спектакъл

Специално подготвен спектакъл за своя 70-годишен юбилей представя актьорът Димитър Селенски в Епископската базилика на Филипопол.  "Смятам в един скромен разказ за себе си да споделя с приятели и гости откъси от спектакли, които са създадени във времето, когато съм бил в Пловдив през последните 20 години. Ще се опитам чрез работата си да..

публикувано на 21.10.24 в 06:49

Галаспектакъл в НДК за половин век на ансамбъл "Тракия"

Фолклорен ансамбъл "Тракия" ще отбележи 50-годишния си юбилей с галаспектакъл в зала 1 на НДК в София тази вечер. Под мотото „50 години емоция“ музикантите, танцьорите и певците на ансамбъла ще представят 20 от най-емблематичните произведения от репертоара на формацията.  Специални гости на галаконцерта в София ще са хор „Мистерията на българските..

публикувано на 20.10.24 в 08:25

В "Срещите" - какво свърши за 21 г. Сдружение "Свети Димитър"

На днешния ден преди 21 г се създаде сдружението "Свети Димитър" в Пловдив, уникално като идея и единствено като статут. Какво свършиха Димитровците за 21 години? И защо сдружението се скачва с другото ни битие като опозиция?  Гост на "Срещите" - инж. Димитър Георгиев, инициатор и председател на сдружение" Свети Димитър". Чуйте цялото предаване в..

обновено на 19.10.24 в 10:17