Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Новите страници и непрочетеното в "Ден след ден"

Оставки, книги, протести - три ключови думи на 13-ти юни. Отключваме ги за два часа в следобедната програма "Ден след ден" - за прогнози и търсене на смисъл. 

Как да тълкуваме министерските оставки, неприетата все още актуализация на държавния бюджет и евентуалните нови избори? Търсим и коментар и възможните отговори за сценариий от политолога Димитър Ганев

Политическата криза в страната отключи съмнения за планираните ремонти по пътищата  в Пловдив. Успоредно с това поглеждаме и към възможността за отварянето на нова страница с адрес Белащица. И ново меню за децата. Защо, кога и къде научаваме от репортажа на Иванка Петкова, която проследи днешните събитията с участието на  кмета Здравко Димитров. 

Служителите на Здравната каса в Пловдив протестираха  срещу отказа на държавата да компенсира заплатите им. Репортажът по темата е на Яница Марова

И на фона на всичко това би било много приятно да отделим време, за да прочетем поне две страници. Възможности за много повече има пред Пощата, където са подредени хиляди книги в първия ден на литературния фестивал "Пловдив чете". А какво четат днес пловдивчани ще чуем от Веселина Пеева


Още от категорията

"Точно днес" - изборна спирала и военен конфликт

Сряда сутрин започва с коментари и анализи на темите от деня. Започваме след новините в 6 часа и сме до 9:30 часа. Посрещаме утрото с политика – международна и вътрешна. И това не е никак случайно, тъй като войната в Украйна настъпи в нова фаза, а краят на седмицата у нас ще завърши с поредните предсрочни параламентари избори. Как е..

публикувано на 27.09.22 в 16:12

Отклонения и изключения „Ден след ден“

На 27-ми септември лекарите се борят за живота на 2- годишно дете, жертва на жестоко насилие, а най- големият производител на ябълки у нас каза сбогом на бизнеса си. Разказът на институциите за поредния случай на насилие, както и експертното мнение на психиатъра д-р Веселин Герев за причините за агресията на осиновителката на детето ще са..

публикувано на 27.09.22 в 14:35

"За Хайваните с любов" в "Следобед с Едит"

Вторник е, сладури! 🥳 Време е за неистови звуци от животинското царство! 🙉 ➡ Включи се в играта "За хайваните с Любов!" 😻 Днес, между 14 и 15ч. се ослушвай много внимателно.👂 В ефира на Радио Пловдив ще чуеш стенания от различни създания, а твоята задача е да познаеш - Кое е това животно, само по звуците, които издава! 🤔 Разбира се,..

публикувано на 27.09.22 в 13:00

Спортуваме във „Вход свободен“

За осма поредна година, на 30-ти септември, ще се проведе Европейският ден на спорта в училище. Той се случва всеки последен петък на месец септември и се координира от сдружение „BG Бъди активен“. Неговата цел е да запознае децата с нови възможности за спортни занимания, да насърчи интереса им към здравословния начин на живот и да ги мотивира да се..

обновено на 27.09.22 в 09:39

Новините с коментар "Точно днес"

Седмицата ще завърши с изборния ден. На финала на кампанията за нейния смисъл и дух ще говорим със социолога Боряна Димитрова. Доколкото социологическите сондажи са сходни в прогнозите си, новият парламент вече очертава физиономия. Въпросът е какво ще произведе сборът на прескочилите 4%- вата бариера. И още  - колко представително ще е  и на каква енергия..

публикувано на 26.09.22 в 17:07