Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

С отцепници се управлява трудно и несигурно

Ключов е въпросът колко точно ще бъдат депутатите от ИТН, които ще решат да подкрепят ПП. Едно е да са 7, както се появи информация, друго е да се окажат 15, защото това ще формира различно мнозинство в НС, отбеляза в интервю за предаването "Ден след ден" политическият анализатор Димитър Ганев.

По думите му не се очертава стабилност, защото "Ако това управление разчита на отцепничество, то ще му е много трудно и тежко." Ганев припомни минали мандати, в които кворум се осигуряваше от опозицията.

Според него новите избори са по- реалистичен хоризонт на очакване. Най- вероятно наесен. 

А нов кабитет е твърде малко вероятен. Два са вариантите - той да е да е около ПП или около ГЕРБ. Ако е второто - това ще е доста страннна коалиция, в която всяка от участващите партии ще загуби повече, отколкото ще спечели.

Актуализацията на бюджета най- вероятно ще мине, прогонозира  Димитър Ганев.  "Защото всички си дават сметка, че помощта е ключова за бълагрските граждани ега. В противен случай, ако я няма - това би породило огромно социално напрежение." 

Ганев се позова на социологическите данни на ИЦ "Тренд", които показват, че ръстът на цените изпреварва в пъти като проблем всички други, които хората са посочвали преди години -  безработица, корупция, ковид  и т.н.

Цялото интервю е в прокачения звуков файл.


Още от категорията

Вносни ябълки подбиват цената на родното производство

Известният агроексперт Красимир Кумчев, който е един от най-големите производители на ябълки, се отказва да гледа този плод и изкоренява градините си. Причината е, че ябълки от Италия и Полша подбиват цената на родното производство. Това обясни Кумчев в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив, който в стопанството си в Рогош е..

публикувано на 27.09.22 в 16:04

Импулсивна реакция води до трагедията с битото дете

И на 27-ми септември лекарите се борят за живота на 2- годишно дете, жертва на жестоко насилие. След разказа на институциите за поредния случай на насилие, научаваме експертното мнение на психиатъра д-р Веселин Герев,  за причините за агресията на осиновителката на детето. Д-р Герев каза: "Впечатление прави, че всичко до един момент в..

публикувано на 27.09.22 в 14:55

"Кентавър" е по-заразен, но не е твърде смъртоносен

Подвариантът " Кентавър" на Ковид-19 беше регистриран с вчерашна дата на територията на България. Какъв е той, колко сме засщитени и как протича заболяването са въпросите, които разискваха в предаването "Точно днес" Паолина Комсалова и епидемиологът д-р Христиана Бацелова.  " Този нов подвариант на варианта Омикрон е BA.2.75 на линията BA.2 . Тази..

публикувано на 27.09.22 в 11:16

Скоро и "белите" рецепти ще станат електронни

По-лесно или по-трудно е отпускането на лекарства в пловдивските аптеки с електронните рецепти, ще изместят ли те хартиените, има ли недостиг на лекарства – теми за разговор с  Димитрия Стайкова  от Регионалната фармацевтична колегия в Пловдив. Стайкова посочи, че не са си представяли кога ще се получат затрудненията в работата им с предписването на..

публикувано на 26.09.22 в 15:22

Политиците не знаят да общуват, избирателите - да слушат

Партиите не са намерили нито един канал - нито думи и средства, с които да достигнат до избирателите. Очевидно е, че повечето партии - основните играчи, повече говорят за себе си и на твърдите си избиратели, отколкото се опитват да разширят подкрепата си...

публикувано на 26.09.22 в 15:16