Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Започна ремонтът на ул. "Владая", още две големи фирми стъпват в Пловдив

Започва ремонт на улица в зоната на стратегически инвеститор в Източната промишлена зона на Пловдив.  Паветата на улица „Владая“ ще се премахнат и до осем месеца ремонтът там ще приключи. Предстои полагане на асфалт на двете платна по 3,75 м.  

Ремонтът включва още  подземна инфраструктура, осветление и тротоари, велоалеи и кръгово кръстовище за нова пътна връзка с булевард „Марица-Юг“.  Движението ще бъде спирано на всеки етап от строителството, съгласувано с общината, посочиха от фирмата-изпълнител. „Забавихме този проект на два-три пъти, имаше отчуждаване на имоти, но започваме и ще се работи по 850 метра от улицата“, каза кметът Здравко Димитров.  Той и заместникът му по бизнес развитие и европейски политики Стефан Стоянов, заедно с кмета на район Източен Иван Стоянов  направиха първа копка на ремонта и реконструкцията на ул. "Владая".

„Поръчката е на стойност 2,6 млн. лева, от които над 1 млн. лева идват от държавния бюджет за обслужване на инвеститор клас „А“ – чешка фабрика за медицински консумативи. Там продължава строителството на нов завод за машини за медицинската индустрия. Това е една от големите компании, които ще растат в Пловдив“, посочи Стефан Стоянов. Той обяви, че има интерес към Пловдив от още два стратегически инвеститора-клас А, които скоро ще обявят производствата си. Те са в областите - машиностроене и медицински сектор и държат да са в старите индустриални зони на града.

От „Източен“ посочиха, че това е една от малкото улици, които са били с паваж в района, заедно с улиците „арх. Камен Петков“ и „Славянска“. 

Кметът Здравко Димитров обяви, че е наредил да се запълнят дупките по Рогошко шосе, на  отбивката, която води към фирма Пимк, докато не се направи окончателно цялата улица. Леглото на пътя не е направено за тежко-товарни автомобили, допълни кметът.

Галерия

Още от категорията

Изследват психичното състояние на майката, пребила осиновеното си дете

Назначена е съдебно-психиатрична експертиза на жената от Пловдив, малтретирала осиновената си дъщеричка на година и 9 месеца. Детето е прието в болница в събота вечерта, в кома и състоянието му и до този момент е критично – съобщи говорителят на Районната прокуратура Атанас Илиев. Много тежко остава състоянието на осиновеното бито дете..

обновено на 27.09.22 в 16:22

Много тежко остава състоянието на осиновеното бито дете

Детето, което е приемът в УМБАЛ „Св. Георги" в Пловдив със съмнение за побой, остава в изключително тежко състояние.    Това съобщава пред Радио Пловдив Надя Танева, директор на дирекция „Социално подпомагане“ в Пловдив. Тя припомни, че майката го е завела в болницата и то остава в кома. От „Социално подпомагане“..

обновено на 27.09.22 в 16:22

Пловдивска област има готовност да приеме още бежанци от Украйна

Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев свика заседание на Областния съвет по сигурност във връзка със заповед на министър-председателя Гълъб Донев. Темата бе свързана с необходимостта от планиране на допълнителни дейности по приемане, настаняване и интегриране украинските бежанци на територията на област Пловдив. По данни на сектор..

публикувано на 27.09.22 в 16:01

Нов линеен ускорител заработи в Онкологичния център в Пловдив

Тържествено бе открит и осветен новият линеен ускорител в Комплексния онкологичен център в Пловдив.   Апаратът е последно поколение и е с пълен капацитет за лъчетерапия и с възможност за радиохирургия. Модерната техника е на стойност 5 млн. лв. и дава възможност за прецизно и щадящо третиране на различни тумори, обясни директорът на КОЦ доц...

обновено на 27.09.22 в 15:12
Снимката е илюстративна

Арестуваха две крадли в пловдивски мол

Две жени са задържани при опит да откраднат дрехи от магазин в пловдивски мол.  След идването на полицаите станало ясно, че два дни по-рано от същия магазин те успели да задигнат стоки на стойност около 1400 лева.  Жените са на възраст 18 и 26 години и са направили пълни самопризнания. Иззети са и част от откраднатите дрехи.   За случая е..

публикувано на 27.09.22 в 14:27