Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Ден след ден" Видовден

На 15 юни отбелязваме Видовден или Деня на възмездието. Вярва се, че всички злини излизат наяве и поразяват виновните. Това е и смисълът на израза „Ще дойде Видовден“ - за всяко дело има отплата, всеки ще си получи заслуженото и ще бъде наказан за сторените дела.

В двата часа на програма „Ден след ден“ с коментари и анализи поглеждаме към делата на онези, които определят дневния ред на обществото ни:

Темите днес:

Има ли България паралелна външна политика по темата Северна Македония, както твърди министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска? Успяха ли изтъкнати наши учени да обяснят на света българската позиция за Република Северна Македония? Разбраха ли ни в Европарламента и каква врата отворихме там? След посещението в Страсбург разговор с един от участниците в срещите - доц. Спас Ташев от Института за изследване на населението и човека към БАН.

ГЕРБ поиска вот на недоверие на правителството заради финансовата му политика. Готовност да подкрепят вота изразиха ДПС и „Възраждане“. Финансовата политика на „Кабинета Петков“ като негова най – голяма слабост - темата коментираме с икономиста проф. Боян Дуранкев, специалист по маркетинг и стратегическо планиране.

Лавината от кризи, политическите турбуленции и войната за парите – статуквото и „промяната“ коментираме с политическия анализатор Осман Октай.

От Пловдив:

На фокус отново ремонти – този път в Източната промишлена зона на Пловдив. Започва премахването на паветата от улица „Владая“, а обещанието е до осем месеца ремонтът й да приключи. За работата на строителите, контрола на общината и дупките на „Рогошко шосе“ разказва Живка Танчева.

Президентът на фондация  "Америка за България" Нанси Шилър получи почетен знак на Пловдив. Репортажът от церемонията в Епископската базилика на Филипопол е на Димитър Владимиров.

Започваме след новините в 15 часа, слушайте ни до 17!
Още от категорията

"Точно днес" - изборна спирала и военен конфликт

Сряда сутрин започва с коментари и анализи на темите от деня. Започваме след новините в 6 часа и сме до 9:30 часа. Посрещаме утрото с политика – международна и вътрешна. И това не е никак случайно, тъй като войната в Украйна настъпи в нова фаза, а краят на седмицата у нас ще завърши с поредните предсрочни параламентари избори. Как е..

публикувано на 27.09.22 в 16:12

Отклонения и изключения „Ден след ден“

На 27-ми септември лекарите се борят за живота на 2- годишно дете, жертва на жестоко насилие, а най- големият производител на ябълки у нас каза сбогом на бизнеса си. Разказът на институциите за поредния случай на насилие, както и експертното мнение на психиатъра д-р Веселин Герев за причините за агресията на осиновителката на детето ще са..

публикувано на 27.09.22 в 14:35

"За Хайваните с любов" в "Следобед с Едит"

Вторник е, сладури! 🥳 Време е за неистови звуци от животинското царство! 🙉 ➡ Включи се в играта "За хайваните с Любов!" 😻 Днес, между 14 и 15ч. се ослушвай много внимателно.👂 В ефира на Радио Пловдив ще чуеш стенания от различни създания, а твоята задача е да познаеш - Кое е това животно, само по звуците, които издава! 🤔 Разбира се,..

публикувано на 27.09.22 в 13:00

Спортуваме във „Вход свободен“

За осма поредна година, на 30-ти септември, ще се проведе Европейският ден на спорта в училище. Той се случва всеки последен петък на месец септември и се координира от сдружение „BG Бъди активен“. Неговата цел е да запознае децата с нови възможности за спортни занимания, да насърчи интереса им към здравословния начин на живот и да ги мотивира да се..

обновено на 27.09.22 в 09:39

Новините с коментар "Точно днес"

Седмицата ще завърши с изборния ден. На финала на кампанията за нейния смисъл и дух ще говорим със социолога Боряна Димитрова. Доколкото социологическите сондажи са сходни в прогнозите си, новият парламент вече очертава физиономия. Въпросът е какво ще произведе сборът на прескочилите 4%- вата бариера. И още  - колко представително ще е  и на каква енергия..

публикувано на 26.09.22 в 17:07