Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Които и да е във властта, ще му спретнат компромати

Повече вярвам на младите, а не на опитни корупционери

„Няма значение кои ще е във властта ще му спретнат компромати. Повече имам доверие на младите момчета и момичета, въпреки че не харесвам някои от нещата, които правят, отколкото на старите, опитни корупционери, които с лъскави обувки и костюми се разхождат в парламента“.

Това коментира проф. Боян Дуранкев в предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив по повод вота на недоверие, иницииран от ГЕРБ – СДС и подкрепен от ДПС и Възраждане.

„Големитекорупционери, които корумпираха, в момента са притиснати. Капитан Андреево е доказателство, че мафията тук-таме бива овладявана. Капитализъм без корупция обаче няма.

Някои от пробойните са запушени. Тези от остатъчната мафия са тези, които губят еврофондове, губят милиони, които да изнасят в чужбина. Очевидно заплахата е много голяма, затова и подготовката да падне това правителство и да се върне официалната мафия едва ли учудва някого“, добави проф. Дуранкев.

Той коментира още, че при криза като сегашната трябва да се взима от богатите и се дава на най-бедните. По думите му нашата икономика до голяма степен е интернационализирана.

Проф. Боян Дуранкев разкритикува и общините, които вдигат ръце, че изнемогват и искат пари от държавния бюджет, вместо да вдигат данъци. Причината според него са предстоящите избори.

„Социалните плащания са в услуга не само на обикновения гражданин, но и на бизнеса“, обясни проф.  Дуранкев. 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл


БНР подкасти:

Още от категорията

Думата Независимост доста пари

"Темата за 22 септември 1908 г. е много сложна, защото това е един добре подбран дипломатически ход, с който България заяви категорично, че иска да се върне на картата на  цивилизованите държави и да бъде самостоятелна във взимането на своите решения", каза Адриан Петров -  режисьор и главен художествен ръководител на Ансамбъл за народни песни и танци..

публикувано на 22.09.23 в 10:54

Борбата не е за пари, а за правила срещу украинския дъмпинг

Имаме сгрешена политика в земеделието.  Когато тръгнахме да влизаме в Европейския съюз, ние земеделците  с голяма надежда решихме, че нещата тръгват по нов път и за известно време бяхме обнадеждени, но постепенно дойдоха разочарованията, защото Европа гледа новите членове и специално  България, както мащеха децата си.  В един момент се оказа,..

обновено на 21.09.23 в 16:37
Калоян Стайков

Либерализация на цените не означва непременно поскъпване

Освобождаването на цените на тока за битовите потребители би могло да влезе в сила от 1 януари 2026 година-както е заложено в проектопромените в Закона за енергетиката, които ресорната комисия в Народното събрание одобри на първо четене.  Дълго отлаганата стъпка се свързва основно с поскъпването на  тока за бита, макар че тази последователност не..

публикувано на 19.09.23 в 15:36

Животновъдите искат не само пазари, но и субсидии

"Подкрепяме протеста при това тежко положение на рисково оцеляване. В момента ние продаваме нашата продукция под себестойност и тази разлика няма кой да я поеме. Не виждам как, ако човек е реалист, как може да не иска да изрази своето недоволство към случващото се в бранша". Това заяви председателят на ОС на Националната асоциация на биволовъдите в..

публикувано на 19.09.23 в 10:49

Пчеларският сектор е в дълбока криза

"Проблемите в нашия сектор са изключително големи. Ние подкрепяме националния земеделски протест, тъй като много години те бяха неглижирани. Има забавяне на кризисните мерки за сектора, забавяне на откриването и на прием за интервенциите и не на последно място - несформиране на т.н. Съвет по пчеларство, който трябва да се сформира към МЗХ, съгласно..

публикувано на 18.09.23 в 11:42