Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Които и да е във властта, ще му спретнат компромати

Повече вярвам на младите, а не на опитни корупционери

„Няма значение кои ще е във властта ще му спретнат компромати. Повече имам доверие на младите момчета и момичета, въпреки че не харесвам някои от нещата, които правят, отколкото на старите, опитни корупционери, които с лъскави обувки и костюми се разхождат в парламента“.

Това коментира проф. Боян Дуранкев в предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив по повод вота на недоверие, иницииран от ГЕРБ – СДС и подкрепен от ДПС и Възраждане.

„Големитекорупционери, които корумпираха, в момента са притиснати. Капитан Андреево е доказателство, че мафията тук-таме бива овладявана. Капитализъм без корупция обаче няма.

Някои от пробойните са запушени. Тези от остатъчната мафия са тези, които губят еврофондове, губят милиони, които да изнасят в чужбина. Очевидно заплахата е много голяма, затова и подготовката да падне това правителство и да се върне официалната мафия едва ли учудва някого“, добави проф. Дуранкев.

Той коментира още, че при криза като сегашната трябва да се взима от богатите и се дава на най-бедните. По думите му нашата икономика до голяма степен е интернационализирана.

Проф. Боян Дуранкев разкритикува и общините, които вдигат ръце, че изнемогват и искат пари от държавния бюджет, вместо да вдигат данъци. Причината според него са предстоящите избори.

„Социалните плащания са в услуга не само на обикновения гражданин, но и на бизнеса“, обясни проф.  Дуранкев. 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл


Още от категорията

Вносни ябълки подбиват цената на родното производство

Известният агроексперт Красимир Кумчев, който е един от най-големите производители на ябълки, се отказва да гледа този плод и изкоренява градините си. Причината е, че ябълки от Италия и Полша подбиват цената на родното производство. Това обясни Кумчев в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив, който в стопанството си в Рогош е..

публикувано на 27.09.22 в 16:04

Импулсивна реакция води до трагедията с битото дете

И на 27-ми септември лекарите се борят за живота на 2- годишно дете, жертва на жестоко насилие. След разказа на институциите за поредния случай на насилие, научаваме експертното мнение на психиатъра д-р Веселин Герев,  за причините за агресията на осиновителката на детето. Д-р Герев каза: "Впечатление прави, че всичко до един момент в..

публикувано на 27.09.22 в 14:55

"Кентавър" е по-заразен, но не е твърде смъртоносен

Подвариантът " Кентавър" на Ковид-19 беше регистриран с вчерашна дата на територията на България. Какъв е той, колко сме засщитени и как протича заболяването са въпросите, които разискваха в предаването "Точно днес" Паолина Комсалова и епидемиологът д-р Христиана Бацелова.  " Този нов подвариант на варианта Омикрон е BA.2.75 на линията BA.2 . Тази..

публикувано на 27.09.22 в 11:16

Скоро и "белите" рецепти ще станат електронни

По-лесно или по-трудно е отпускането на лекарства в пловдивските аптеки с електронните рецепти, ще изместят ли те хартиените, има ли недостиг на лекарства – теми за разговор с  Димитрия Стайкова  от Регионалната фармацевтична колегия в Пловдив. Стайкова посочи, че не са си представяли кога ще се получат затрудненията в работата им с предписването на..

публикувано на 26.09.22 в 15:22

Политиците не знаят да общуват, избирателите - да слушат

Партиите не са намерили нито един канал - нито думи и средства, с които да достигнат до избирателите. Очевидно е, че повечето партии - основните играчи, повече говорят за себе си и на твърдите си избиратели, отколкото се опитват да разширят подкрепата си...

публикувано на 26.09.22 в 15:16