Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Няма тръби и стълбове за милиони по пътя за Кърджали

| обновено на 16.06.22 в 15:29

Цитираните от премиера Кирил Петков водосточна тръба за 1 милион лева и 3 стълба за 2 милиона лева са от ремонта на пътя Асеновград – Кърджали. Днес от фирмата – изпълнител „Европейски пътища“ отхвърлиха обвиненията за скъпите ремонти. 

В интервю за Радио Пловдив директорът на компанията Гинка Маринова заяви, че са изненадани от констатациите в доклада. Според нея никъде в ремонта не са подменяни водосточни тръби и електрически стълбове. Тя обясни, че в проекта по принцип са били предвидени 1 милион лева, ако при ремонта се наложи аварийна смяна на ВиК-инфраструктура. 

Тъй като средствата не са използвани, а пътят вече е в експлоатация, средствата са по сметка в АПИ, обясни Маринова. Тя заяви, че не са подменяни и ел. стълбове, като добави, че това може да се провери и през енергийното дружество. Парите не са пипани, те са само заложени евентуално, ако възникне нещо да има предвидена стойност. Защото ако възникне нещо, то трябва да бъде платено.

„Не сме правили водопровод, не сме подменяли стълбове. Някой е заблудил премиера“, коментира тя и добави, че цитираната от премиера комисия не е проверявала на място изпълненото строителство. 

До момента за приключилия ремонт Европейски пътища не е получила заплащане. 


Галерия

Още от категорията
Христина Христова

Между 16 и 17 % ще се увеличат пенсиите от 1-ви октомври

От първи октомври предстои да бъдат преизчислени пенсиите у нас . Средствата бяха предвидени в актуализацията на бюджета, направена през лятото. Основната цел е да компенсира изоставането на най-отдавна отпуснатите пенсии у нас. Ще бъдат преизчислени всички трудови пенсии, отпуснати до 31-ви декември 2021 година включително.  На какво могат..

публикувано на 27.09.22 в 18:02

Вносни ябълки подбиват цената на родното производство

Известният агроексперт Красимир Кумчев, който е един от най-големите производители на ябълки, се отказва да гледа този плод и изкоренява градините си. Причината е, че ябълки от Италия и Полша подбиват цената на родното производство. Това обясни Кумчев в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив, който в стопанството си в Рогош е..

публикувано на 27.09.22 в 16:04

Импулсивна реакция води до трагедията с битото дете

И на 27-ми септември лекарите се борят за живота на 2- годишно дете, жертва на жестоко насилие. След разказа на институциите за поредния случай на насилие, научаваме експертното мнение на психиатъра д-р Веселин Герев,  за причините за агресията на осиновителката на детето. Д-р Герев каза: "Впечатление прави, че всичко до един момент в..

публикувано на 27.09.22 в 14:55

"Кентавър" е по-заразен, но не е твърде смъртоносен

Подвариантът " Кентавър" на Ковид-19 беше регистриран с вчерашна дата на територията на България. Какъв е той, колко сме засщитени и как протича заболяването са въпросите, които разискваха в предаването "Точно днес" Паолина Комсалова и епидемиологът д-р Христиана Бацелова.  " Този нов подвариант на варианта Омикрон е BA.2.75 на линията BA.2 . Тази..

публикувано на 27.09.22 в 11:16

Скоро и "белите" рецепти ще станат електронни

По-лесно или по-трудно е отпускането на лекарства в пловдивските аптеки с електронните рецепти, ще изместят ли те хартиените, има ли недостиг на лекарства – теми за разговор с  Димитрия Стайкова  от Регионалната фармацевтична колегия в Пловдив. Стайкова посочи, че не са си представяли кога ще се получат затрудненията в работата им с предписването на..

публикувано на 26.09.22 в 15:22