Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Ден след ден" в първия летен ден

Горещо време в първия летен ден и горещи страсти в Народното събрание.

Продължават дебатите по вота на недоверие към кабинета „Петков“, внесен от ГЕРБ – СДС. В пленарна зала управляващи и опозиция разменят аргументи и декларации, а тонът на изказващите се не винаги е бонтон.

Дебатите по вота на недоверие и продължаващите протести ще коментираме с депутатите Александър Симов от БСП и Михал Камбарев от „Продължаваме промяната“.

Доколко вотът на недоверие отразява настроенията у хората и какви са възможните изходи от ситуацията, ще говорим с политическите анализатори проф. Антоанета Христова и Нидал Алгафари.

А какво смятат икономистите за мотивите за вота на недоверие, внесен от ГЕРБ – СДС заради финансовата и икономическа политика на правителството, ще питаме Стоян Панчев от „Експертния клуб по икономика и политика“.

Бъдете с нас до 17.00 ч. Ще бъде интересно!


Още от категорията

"Вход свободен" в меката есен

Септември бавно се оттича, но още ни глези с приятни температури и хубаво време. Работния цикъл плавно набира обороти със следотпускна неохота, а редовия гражданин не бърза да свиква трудовия график и мъчително се адаптира към възродилия се уличен трафик . Есенното оживление чака дъждовете, за да се  превърне неусетно в кротка меланхолия, а още е 28..

публикувано на 28.09.23 в 09:35

„Точно днес“ - преди старта на предизборната кампания

Само ден ни дели до старта на предизборната кампания. Кандидатите вече загряват, а избирателите логично питат – ще имаме ли честен вот? Отговорите търсим в утрото на 28 септември, ето какво ще чуете до 9.30 часа: Има ли предпоставки за по-малко изборни нарушения и манипулации на местните избори? Председателят на Обществения съвет към..

обновено на 27.09.23 в 16:43

18 се борят за кабинета на кмета на Пловдив „Ден след ден“

Обратното броене до старта на предизборната кампания вече тече. Ясни са кандидатите за кметове и съветници, ясни са номерата в бюлетините им, остава месецът, в който трябва да ни убедят, че не само искат, но и могат да управляват.  Други пък  на предстоящите избори ще бъдат избиратели, след години в местната власт, но с ценен опит и по- набит..

публикувано на 27.09.23 в 14:29

Усмихнат ден с "Вход свободен"

В сряда Ви срещаме с усмивка, и Ви каним да споделите следобедът си с нас :))))) Началото поставяме с гл.ас.д-р Недко Недялков, който ще ни разкаже повече за първата „Нощ на учените“, която ще се проведе в  Палеонтологичния музей в Асеновград. Събитието е част от програмата на „Есените празници“ на града. Подробностите в минутите след 13:30...

публикувано на 27.09.23 в 09:20

"Точно днес" на 27 септември по следите на местния вот

В сряда сутрин говорим за политика, толерантност и как хората с увреден слух могат да се интегрират в културната и историческа среда. На прага на старта на предизборната кампания за местния вот отправяме поглед към поредния борещ се за кметския пост в Пловдив. На какво ще заложи ИТН в кампанията и каква е визията им за града питаме..

публикувано на 26.09.23 в 16:20