Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Ден след ден" в първия летен ден

Горещо време в първия летен ден и горещи страсти в Народното събрание.

Продължават дебатите по вота на недоверие към кабинета „Петков“, внесен от ГЕРБ – СДС. В пленарна зала управляващи и опозиция разменят аргументи и декларации, а тонът на изказващите се не винаги е бонтон.

Дебатите по вота на недоверие и продължаващите протести ще коментираме с депутатите Александър Симов от БСП и Михал Камбарев от „Продължаваме промяната“.

Доколко вотът на недоверие отразява настроенията у хората и какви са възможните изходи от ситуацията, ще говорим с политическите анализатори проф. Антоанета Христова и Нидал Алгафари.

А какво смятат икономистите за мотивите за вота на недоверие, внесен от ГЕРБ – СДС заради финансовата и икономическа политика на правителството, ще питаме Стоян Панчев от „Експертния клуб по икономика и политика“.

Бъдете с нас до 17.00 ч. Ще бъде интересно!


БНР подкасти:

Още от категорията

На Никулден - от празника до победите

Никулден! Зимният семеен празник  внася първото усещане за топлина, очакване за сняг и споделеност в уюта на дома след дълга предстояща зима. Именниците, моряците, пътешествениците, търговците, банкерите празнуват. И ако името на Чудотвореца Свети Николай означава „побеждаващ“, да си пожелаем  да  има победи! С повече здраве и с морални сили!..

публикувано на 05.12.22 в 16:51

„Ден след ден“ между Меси и Шенген

Хирургът проф. Николай Габровски е номинираният от ГЕРБ да състави правителство. Кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене и по-близо до експертността е целта, която той си поставя. Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подсказа, че номинираният няма да е популярен политик, въпреки личното му и донякъде нескромно, както сам той определи,..

публикувано на 05.12.22 в 14:19

"Вход свободен" за Международния ден на доброволците

Днес отдаваме почит и огромно уважение към хората, които с безвъзмезден труд помагат за подобряването на живота на уязвимите, беззащитните и тези, които имат най-голяма нужда от помощ. За доброволчеството като учене, диалог и социална ангажираност, говорим с Ренета Венева, председател на Националния Алианс за работа с доброволци. Какво мотивира..

публикувано на 05.12.22 в 09:28

Възможности и амбиции "Точно днес"

В утрото на 5 декември отваряме седмицата с теми, които влизат през вратата на празничния календар и с разговори за другите, които са с нас и преди, и слад след границата му. Политически анализатор, но и член на ГЕРБ, Георги Харизанов   говори за възможностите за съставяне на кабинет от първата политическа сила. Кой ще вземе и може ли да изпълни..

публикувано на 04.12.22 в 15:13
Хор

Клуб "Неделя" между класиката и модерното

Има  истории, които се раждат от сблъсъка на полюсите. Пръкват се от срещата на несъвместимите контрасти, от танца на фикцията и реалността върху белия лист. Там,където драконите живеят с хората, където супергероите продават чорапи, а биткойнът се разменя срещу замразена пача, където световните рок звезди варят лютеница, а формулата на айляка струва..

публикувано на 04.12.22 в 15:30