Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Мафията си има депутати, които искат да спрат промяната


„Присъстваме на един абсурден вот, в който тези, които го внасят, ясно доказват, че нямат никакви аргументи за своите действия." Това заяви пред Радио Пловдив депутатът от БСП Александър Симов.

Според него дебатът в парламента тече много странно, тъй като основните вносители ГЕРБ-СДС на практика не говорят. Те само от време на време репликират изказвания на министрите, но като се изключи изчитането на мотивите за искания вот, те не са изразили някаква позиция.

Симов обърна внимание, че ГЕРБ-СДС наричат провал в икономическата политика решението на правителството да даде повече пари на хората и да увеличи пенсиите. Той смята, че хората, които успеят да вникнат отвъд идеологизацията на цифрите, ще разберат, че за първи път у нас има такава ситуация.

„Днес сме изправени пред избор като държава - да помогнем на хората или да мислим за намаляването на инфлацията. Към момента ние избираме да помогнем на хората. В по - спокойни времена, в други времена за инфлацията могат да се предприемат проинфлационни мерки.", посочи депутатът от БСП.

Сегашното управление е отрицание на постната пица на Дянков и очевидно това влудява ГЕРБ - СДС, а и техните нови коалиционни партньори ДПС, „Възраждане" и остатъците от „Има такъв народ", подчерта Александър Симов. 

Той не се нае да прогнозира дали този вот ще мине в пленарна зала. Каза обаче, че е възможно вотът да мине. 

Симов подчерта, че мафията си има депутати в България, които искат да спрат промяната. По думите му, това се усеща много сериозно в залата, където могат да се видят мрачните фигури от миналото, които се правят на моралисти

Депутатът социалист изрази надежда хората от „Има такъв народ", които са били натоварени с желанието за промяна, да обърнат разбирането си и да решат пред себе си дали са верни на своята партийна клика, която ги третира като роби, или са верни на хората, които са подали глас за тях и този глас е бил за промяната на България. 

Ето това е простичкият избор като го освободим от всякакви финтифлюшки и политически интриги, обобщи Симов.

Интервюто на Иванка Петкова с Александър Симов е в звуковия файл.Още от категорията

Габриела Петрова в "Добро утро, ден"

Една от най-добрите български спортистки през последните години – Габриела Петрова ни гостува тази седмица в „Добро утро, ден“. Тя е състезателка на Локомотив – Пловдив по лека атлетика в тройния скок.  Кариерата й тръгва към върха, когато става европейска шампионка  до 23 години в Тампере, Финландия през 2013 г. Два пъти е участвала на..

обновено на 04.12.22 в 13:17

Изборите в България се "американизират"

Въвеждането на хартиено и машинно гласуване и споровете кое е по коректно „американизира“ процедурите по изборите в България, смята политологът Димитър Димитров, член на Централната избирателна комисия. Той обясни: „Демократите в САЩ обикновено гласуват по пощата, в плик, предварително, докато републиканците се нареждат чинно и гласуват в..

обновено на 02.12.22 в 17:28

Искат да разрушат доверието в машините както в бюлетините

Това, което се случва сега, не е връщане на хартиената бюлетина и преминаване към смесено гласуване, а е унищожаване изцяло на машинния вот. Машините, които ще се използват, са превърнати в обикновени принтери, заяви в предаването "Ден след ден" депутатът от "Продължаваме промяната" Росен Костурков . Той обясни, че няма да се вземат под внимание..

публикувано на 02.12.22 в 16:32

Върнахме правото на хората да избират как да гласуват

"Това, което направихме вчера, е да върнем правото на хората на избор дали да гласуват с хартия или с машина, каза за Радио Пловдив Десислава Трифонова, депутат от ГЕРБ-СДС. „Истерични спекулации на колегите от "Продължаваме промяната“ нарече тя, твърденията, че с промените в Изборния кодекс се цели подмяна на вота на избирателите. По думите и хората..

обновено на 02.12.22 в 16:29

Деца от уязвими групи обогатяват знания с творчество

В последната рубрика на Радио Пловдив и Изпълнителната агенция „Програма за образование“ представяме проекта „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи в Община Пловдив чрез подобрен достъп до образование, заетост и здраве“. Той се финансира от оперативните програми „Наука и образование за интелигентен растеж и „Развитие на човешките..

публикувано на 02.12.22 в 11:10