Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Различен и усмихнат следобед с Клуб "Неделя"

В последното юнско издание на Клуба, ви каним да останете с нас на вълните на радио Пловдив, а ние от своя страна обещаваме два страхотни часа с много музика и интересни ефирни събеседници.

Като начало, ще ви разкажем за цената на една сбъдната детска мечта. Главният герой в тази приказка се казва д-р Ралица Грънчарова-Хил, която от малка е имала едно съкровено желание - да стане ветеринарен лекар. Към днешна дата тя е изключително успешен такъв и може би единственият в България ветеринарен специалист по акупунктура при животни. 

За пътя на нейната детска мечта, за предизвикателствата на тази изключително благородна професия, за чувството да бъдеш член на   Кралския колеж на ветеринарните лекари във Великобритания - на тези и още много други въпроси ще ни отговори самата д-р Ралица Грънчарова-Хил в минутките след 16:00!

А веднага след новините в 17:00, представяме на вашето внимание една тема с продължение, която екип от специалисти, а и доста родители, смятат, че не бива да се подценява.

За съня на децата, който е и ключовият фактор за растежа и правилното им развитие. И още за първото и единствено за страната ни представително проучване по темата, както и за връзката с екранното време и поведението при децата до 12-годишна възраст, говорим с Мария Йонова, консултант по детски сън.

Бъдете с нас! На линия сме точно в 16:00, по радио Пловдив и в Клуб "Неделя"!

Още от категорията

Огнено и страстно време "Точно днес"

Пожароопасно време се очертава през следващите месеци не само в гората, но и в политиката. Предстоят нови избори със стари играчи и всичко това на фона на протести срещу служебното правителство и необходимостта от овладяване на енергийната криза. За политическите ходове и сметки преди изборите, както и за възможните коалиции ще говорим с..

обновено на 09.08.22 в 16:15

"Добро утро, ден!" с д-р Васил Паница

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува доц. д-р Васил Паница – съдов хирург, политик -  два пъти депутат от ОДС и ДСБ в 39 и 40 НС и запален ловджия –от 10 години председател на Ловно-рибарско дружество „Сокол“. Сега вече пенсионер, които обаче продължава да практикува.  Казва, че обича сутрините, защото споделя разходката с двете..

обновено на 09.08.22 в 15:43

Нагорещен "Следобед с Едит"

Здравейте, приятели! 💓 🗓 Пада лист от календара, изпълнен със слънце, айляшко настроение и лежерно-споделен следобед. 🍹 В предаването днес си говорим за тайните сватби на звездите и защо това се превърна в модерно начинание, колко къс беше най - късият ден тази година и кои са най - употребяваните думи по света и у нас. 🤔 Ако направя такава класация,..

публикувано на 09.08.22 в 13:00

Да хванеш момента с „Вход свободен“

„В живота на човек има два важни момента, да издебнеш момента и да не изпуснеш момента“. Говорим за събитието „Международен ден на младежта“, в Младежки център Пловдив. Този петък, от 18 часа, в зала „Метеора“. Разговор с Калина Дамянова, младежки работник. В рубриката „Брейнсторминг“ гостува Лидия Петкова, влогър и коуч. Тя ни споделя за..

обновено на 09.08.22 в 09:43

"Точно днес" на 9 август - да подредим деня

Различни посоки и теми събираме във вторник сутрин и търсим отговори на важни въпроси за здравето, управлението на държавата, градската среда  и опазване на културното наследство на Пловдив. - за поредната ковид вълна, скритата заболеваемост и мерките  - през погледа на семейните лекари - говорим с д-р Георги Цигаровски, председател на Районната лекарска..

обновено на 08.08.22 в 16:40