Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Проектите на президента късат от електората на БСП

Адвокат Тодор Кръстев от БСП в Пловдив
Снимка: frognews.bg

Повече от нелепо е, че част от публичните представители на БСП, а и не само, които са пуснали постове, с които осъждат гоненето на тези 70 руски дипломата, са написали текстовете си по задължение. Повечето от тях вътрешно одобряват този акт."

Това написа в профила си във Фейсбук пловдивският адвокат Тодор Кръстев, бивш общински съветник от БСП в Пловдив, член на градската организация на социалистическата партия.

По повод тази публикация пред Радио Пловдив Тодор Кръстев обясни, че има ирония, но тя е подплатена с горчива патология.

Той уточни, че лично познава повечето от ключовите фигури в БСП и отново повтори, че те пишат текстовете си, защото се чувстват политически длъжни.

Според Кръстев това е заиграване с електората на БСП, голяма част от който все още е русофилски. 

Що се отнася до позицията на ръководството на БСП по скандала с изгонването на руските дипломати, Кръстев отбеляза, че по темата има твърде малко информация. Всичко е замаскирано, завоалирано и човек трудно може да се ориентира. Но при всички положения ръководството на БСП не може да остане безуачстно по тази тема, категоричен е пловдивският социалист.

Кръстев изрази дълбоко съмнение, че президентът Радев не е запознат с доклада на службите по скандала с руските дипломати, както държавният глава твърди.

Впечатлението, което остава ръководството на държавата в тази ситуация, е че те не си говорят, че между ключови фигури няма почти никаква комуникация. Това Кръстев нарече форма на безумие.

Къде е истината - надали някога ние ще разберем. Осава да четем между редовете и да си правим изводи, подчерта пловдивският адвокат. 

Нова коалиция няма да има

За това управление на държавата от „Продължаваме промяната" много неща могат да се кажат, но на тези момчета им липсва политически опит, заяви Тодор Кръстев. Той определи като тенденциозно изнасянето на тези имена в нов кабинет на ПП, за да се торпилира бъдещата коалиция и ПП да отидат на изборите като правоверни евроатлантици, които никой не ги е разбрал. 

Бърка се с акцентирането върху личността на Кирил Петков, подчерта пловдивският адвокат. 

Според него не е важна личността, необходимо е да се погледне към политиките.

За президента Румен Радев

Не мога да го разбера този човек. Преди 5 години той беше изваден от бегграунда и беше сложен начело на държавата именно по инициативи на БСП, каза Тодор Кърстев. 

Той прпипомни, че Радев е „бабувал" на проектите на „Продължаваме промяната" и на Стефан Янев. 

А те малко или мното удрят по БСП, късат от нейната електорална тежест и я доведоха до това окаяно състояние, подчерта социалистът. 

Кръстев отбеляза, че в момента БСП е в изключително слаба кондицията. Партията е в лошо състояние. Не се мисли в перспектива, не се гледа стратегически. 

В ръководството на пратията има няколко десетки души, които в известен смисъл „се възпроизвеждат."

Всяка промяна освежава. Но промени трябва да се правят след обстойни анализи, уточни социалистът.

Според него, ролята на хартиените бюлетини се абсолютизира. Той е убеден, че връщането на хартиените бюлетини ще бъде крачка назад.

Интервюто на Неда Велкова с Тодор Кръстев е в звуковия файл. 

Още от категорията

Политиците имат нужда от ново човечество, то идва до 10 години

"Всички партии, които са на власт, опитват да направят "нещо добро" и тъкмо да им се получи, все не става и правят големи глупости, които стоят като паметник на наглостта не една година, а десетилетия. И затова говорим от много години насам за просташка култура, образование, бит и накрая - за прости гласоподаватели, на които партиите им били виновни за..

публикувано на 05.08.22 в 11:54

Ако има газова криза, ще има и потребителска

„Ако влезем в газова криза ние ще влезем в една кризисна спирала, която ще доведе до токова криза, но и до потребителска криза. Тогава наистина е твърде възможно животът в страната да се блокира, защото това е логистика, домакинства“. Тази теза защити експерт по национална сигурност и политолог Искрен Иванов в предаването „Точно..

публикувано на 05.08.22 в 10:17

Продължава акцията за спасяване на "Забравеният парк"

Всичко започва преди 5 седмици с едно видео, на Стоян Стоянов, публикувано във Фейсбук. Много неща са свършени, към днешна дата и още много очакват вниманието на доброволците, будни пловдивчани, които се организират чрез фейсбук групата „Да спасим Младежкия хълм в Пловдив“. Чрез тази фейсбук група освен, че може да се свържете с тях, може да..

обновено на 04.08.22 в 16:58

Газ ще има за зимата, но няма да запълним Чирен

Георги Богданов- собственик на консервно предприятие в Първомай, отговори в предаването "Точно днес" на въпроса как работят в разгара на кампанията. " Работим и чакаме някой да ни купи стоката. В момента имаме газ. До 31-ви юли цената беше 2200 лв. на 1000 кубика за нас. Сега коментират за още 60 % от 1-ви август. Според мен има..

публикувано на 04.08.22 в 10:38

Действията ще покажат дали кабинетът "Донев" търси реванш

Дали ще бъде реваншистко служебното правителство на Гълъб Донев, ще съдим по действията му, коментира в предаването "Точно днес" на Радио Пловдив социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова .  Според нея знакът, който дава президентът Румен Радев на служебното правителство и с първите му действия, показва много ясни разграничителни линии с кабинета..

публикувано на 04.08.22 в 10:00