Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проектите на президента късат от електората на БСП

Адвокат Тодор Кръстев от БСП в Пловдив
Снимка: frognews.bg

Повече от нелепо е, че част от публичните представители на БСП, а и не само, които са пуснали постове, с които осъждат гоненето на тези 70 руски дипломата, са написали текстовете си по задължение. Повечето от тях вътрешно одобряват този акт."

Това написа в профила си във Фейсбук пловдивският адвокат Тодор Кръстев, бивш общински съветник от БСП в Пловдив, член на градската организация на социалистическата партия.

По повод тази публикация пред Радио Пловдив Тодор Кръстев обясни, че има ирония, но тя е подплатена с горчива патология.

Той уточни, че лично познава повечето от ключовите фигури в БСП и отново повтори, че те пишат текстовете си, защото се чувстват политически длъжни.

Според Кръстев това е заиграване с електората на БСП, голяма част от който все още е русофилски. 

Що се отнася до позицията на ръководството на БСП по скандала с изгонването на руските дипломати, Кръстев отбеляза, че по темата има твърде малко информация. Всичко е замаскирано, завоалирано и човек трудно може да се ориентира. Но при всички положения ръководството на БСП не може да остане безуачстно по тази тема, категоричен е пловдивският социалист.

Кръстев изрази дълбоко съмнение, че президентът Радев не е запознат с доклада на службите по скандала с руските дипломати, както държавният глава твърди.

Впечатлението, което остава ръководството на държавата в тази ситуация, е че те не си говорят, че между ключови фигури няма почти никаква комуникация. Това Кръстев нарече форма на безумие.

Къде е истината - надали някога ние ще разберем. Осава да четем между редовете и да си правим изводи, подчерта пловдивският адвокат. 

Нова коалиция няма да има

За това управление на държавата от „Продължаваме промяната" много неща могат да се кажат, но на тези момчета им липсва политически опит, заяви Тодор Кръстев. Той определи като тенденциозно изнасянето на тези имена в нов кабинет на ПП, за да се торпилира бъдещата коалиция и ПП да отидат на изборите като правоверни евроатлантици, които никой не ги е разбрал. 

Бърка се с акцентирането върху личността на Кирил Петков, подчерта пловдивският адвокат. 

Според него не е важна личността, необходимо е да се погледне към политиките.

За президента Румен Радев

Не мога да го разбера този човек. Преди 5 години той беше изваден от бегграунда и беше сложен начело на държавата именно по инициативи на БСП, каза Тодор Кърстев. 

Той прпипомни, че Радев е „бабувал" на проектите на „Продължаваме промяната" и на Стефан Янев. 

А те малко или мното удрят по БСП, късат от нейната електорална тежест и я доведоха до това окаяно състояние, подчерта социалистът. 

Кръстев отбеляза, че в момента БСП е в изключително слаба кондицията. Партията е в лошо състояние. Не се мисли в перспектива, не се гледа стратегически. 

В ръководството на пратията има няколко десетки души, които в известен смисъл „се възпроизвеждат."

Всяка промяна освежава. Но промени трябва да се правят след обстойни анализи, уточни социалистът.

Според него, ролята на хартиените бюлетини се абсолютизира. Той е убеден, че връщането на хартиените бюлетини ще бъде крачка назад.

Интервюто на Неда Велкова с Тодор Кръстев е в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ден на отворените врати в Арменското училище

Основно училище „Виктория и Крикор Тютюнджян” се намира в сърцето на Стария Пловдив сред китната зеленина на хълма Небет тепе. Арменското училище както обичат да го наричат пловдивчани  има 190-годишна традиция на добро образование и възпитание, в него се обучават деца от 1-ви до 7-ми клас както с арменски, така и с български произход. През настоящата..

публикувано на 25.04.24 в 17:30
Надя Василева, председател на БКЗ

Най-много служители в Пловдив се търсят в IT сектора

Работодателите в Пловдив прогнозират, че компаниите в региона, които ще назначават хора в следващите шест месеца, са с 11% повече от тези, които възнамеряват да съкращават работници. Това коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив председателят на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ) Надя Василева. Конфедерацията е публикувала..

публикувано на 25.04.24 в 16:33
Мира Радева

Опозицията доказа сила със свалянето на Росен Желязков

Свалянето на Росен Желязков от председателското място в НС от практическа гледна точка няма никаква стойност, тъй като депутатите излизат във ваканция до предсрочните избори. Смисълът беше да се докаже силата на парламентарната опозиция. Това коментира социологът доц. Мира Радева. Тя добави, че според нея партиите, които се обединиха..

публикувано на 25.04.24 в 15:55

Изборите ще бъдат решени от твърдите ядра

"Поисканата оставка на председателя на НС Росен Желязков е в резултат на негодувание от неговата работа - през последните седмици дневния ред за работата на Парламента беше доста "гъвкав", в последния момент се вкарваха точки, свикваха се заседания, включително и за същия ден. Това ядоса  всички останали политически сили, защото въпреки че..

публикувано на 25.04.24 в 10:29

200 специалисти идват в Пловдив за Академия Офталмология

Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти.  Да открият форума са поканени министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, председателят на Комисията по..

обновено на 25.04.24 в 09:35