Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Изгряващи и залязващи кариери „Точно днес“

Утрото на 1 юли, Джулай морнинг, ще мине под знака на вятъра на политическата промяна. Страстите сред депутатите с всеки ден стават по-нажежени, след като БСП спря преговорите за нов кабинет с партията на „Продължаваме промяната“ заради изгонените руски дипломати. Партията на Кирил Петков и Асен Василев обаче склони да обсъди условието на БСП за коалиция с друг премиер?!

Така утрото точно днес дава заявка за отговор на въпроса ще изгрее ли слънцето за ново правителството или вървим към поредни предсрочни избори? За решението след срещата и ще има ли ново име за министър-председател ще говорим с депутата Александър Ракшиев от „Продължаваме промяната“.

НС ударно гласува актуализацията на актуализацията на бюджета в каскада от кризи. С икономическия съветник на КТ ‚Подкрепа“ Ваня Григорова ще дискутираме по какъв начин ще се отрази промените върху хората, както и дали парите за социални разходи могат да компенсират ръста на инфлацията.

На пловдивска територия  Живка Танчева ни среща с учителката от ОМГ „Академик Кирил Попов“ Виолета Маринова, която е една от 12-те наградени педагози от конкурса „Дигитални новатори в образованието“.

Честваме 50-години от побратимяването на Пловдив и с японския град Окаяма. В минутите след 9 часа зам.-кметът по култура, археология и туризъм разказва за отношенията между двата града. 

"Добро утро ден" ни среща с Вера Вулджева, която отдаде голяма част от енргията си на фондация "Искам бебе".
Още от категорията

Геополитически завои и пътни ремонти "Точно днес"

Нова седмица, но с добре познатите политически игри – с такава заявка започва понеделник. След като поредното служебно правителство в рамките на две години влезе в Министерски съвет на дневен ред пред  министрите стоят за решаване няколко важни теми – организирането на честни парламентарни избори, борбата с купения вот и овладяване на енергийната..

публикувано на 07.08.22 в 16:35

По черно-белите клавиши в "Град под града"

В днешното издание на предаването "Град под града" ще можете да чуете втората част от разговора на Никола Николов с пианиста и фелибелия Йоан Балджиев.  В рамките на един час ще станат ясни различните измерения на класическата музика и премеждията, през които трябва да премине един музикант, за да може да се превърне в завършен изпълнител. Слушайте ни..

публикувано на 07.08.22 в 10:00

Ранно Утро с "Шейкър"

Предстои ни едно истински топло утро! В г орещените обаче, задължително изникват въпроси, размишления и обещания, за промяна в хранителния ни режим. Тук дори не споменаваме естетическите причини на тези тревоги! Все по-често спряган за „Големия виновник“ – глутенът е на фокус в „Шейкър“ тази неделя! За, против, причини, митове и истини за..

публикувано на 06.08.22 в 17:10

"Добро утро, ден!" с Леонард Капон

Режисьорът  Леонард Капон е сред вълшебниците в театъра. Подарил е безброй позитивни емо ции в куклено-театралните салони, правейки зрителите по-добри. Поставял е пиеси в Народния театър „Иван Вазов“, в Пловдивския драматичен театър, както и на много други театрални сцени в страната, в Гърция, Германия и Турция. Негови спектакли са участвали в..

обновено на 05.08.22 в 14:48

Петъчно с усмивки и "Следобед с Едит"

Здравейте! 😘 Петъците през лятото са особено вълнуващи! 💗 Притаяваме дъх пред предстоящите приключения и заслужена почивка, фантазираме си за морския бряг и дълбокото синьо 🌊 високите планини и успокояващото зелено! 🍃 Отдъхни и се отпусни и днес с мен, като за финал на работната седмица! ☀ Очаквам те веднага след новините в 14ч. 📻

публикувано на 05.08.22 в 13:00