Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В търсене на смисъла между трябва и няма в „Ден след ден“

Горещ юли започва. Лятото обаче още не е за почивка. Време е за първия оборот на въртележката с мандатите за съставяне на правителство. В петък и след работа. За първоюлската политическа тяга и капацитетът й за спрягане на думите трябва и няма в полезно действие говорим със социолога Евелина Славкова от изследователски център „Тренд“.

Скандалът със 70-те дипломати на пистата България – Русия и разликите между синьото и зеленото след бялото и над червеното в националните флагове търсим в разговор с журналиста Николай Кръстев.  

Поглеждаме и към бъдещето. С икономическия директор на болница „Свети Георги“ Момчил Мавров се фокусираме се върху необходимите средства за  изграждане на голяма  детска клиника, а Живка Танчева ще ни срещне с бъдещите медици, стоматолози и фармацевти, които днес са кандидат-студенти, а през 2028-ма – новите кадри в здравеопазването.

А преди залез ще тълкуваме цветовете на първия юлски изгрев под звуците на Джулай морнинг с Васко Кръпката. С него ни среща Антония Попова

И още от темите на 1 юли 2022 - в следобедната програма "Ден след ден" между 15 и 17 часа. 

Още от категорията

Огнено и страстно време "Точно днес"

Пожароопасно време се очертава през следващите месеци не само в гората, но и в политиката. Предстоят нови избори със стари играчи и всичко това на фона на протести срещу служебното правителство и необходимостта от овладяване на енергийната криза. За политическите ходове и сметки преди изборите, както и за възможните коалиции ще говорим с..

обновено на 09.08.22 в 16:15

"Добро утро, ден!" с д-р Васил Паница

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува доц. д-р Васил Паница – съдов хирург, политик -  два пъти депутат от ОДС и ДСБ в 39 и 40 НС и запален ловджия –от 10 години председател на Ловно-рибарско дружество „Сокол“. Сега вече пенсионер, които обаче продължава да практикува.  Казва, че обича сутрините, защото споделя разходката с двете..

обновено на 09.08.22 в 15:43

Нагорещен "Следобед с Едит"

Здравейте, приятели! 💓 🗓 Пада лист от календара, изпълнен със слънце, айляшко настроение и лежерно-споделен следобед. 🍹 В предаването днес си говорим за тайните сватби на звездите и защо това се превърна в модерно начинание, колко къс беше най - късият ден тази година и кои са най - употребяваните думи по света и у нас. 🤔 Ако направя такава класация,..

публикувано на 09.08.22 в 13:00

Да хванеш момента с „Вход свободен“

„В живота на човек има два важни момента, да издебнеш момента и да не изпуснеш момента“. Говорим за събитието „Международен ден на младежта“, в Младежки център Пловдив. Този петък, от 18 часа, в зала „Метеора“. Разговор с Калина Дамянова, младежки работник. В рубриката „Брейнсторминг“ гостува Лидия Петкова, влогър и коуч. Тя ни споделя за..

обновено на 09.08.22 в 09:43

"Точно днес" на 9 август - да подредим деня

Различни посоки и теми събираме във вторник сутрин и търсим отговори на важни въпроси за здравето, управлението на държавата, градската среда  и опазване на културното наследство на Пловдив. - за поредната ковид вълна, скритата заболеваемост и мерките  - през погледа на семейните лекари - говорим с д-р Георги Цигаровски, председател на Районната лекарска..

обновено на 08.08.22 в 16:40