Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Точно днес" по летните посоки

| обновено на 03.07.22 в 17:03
Снимка: Д. Лефтерова

Програма "Точно днес" е във времето от 7 до 9.30 часа на 4 юли, ето събеседниците ни:

Сложните коалиционни разговори и възможностите за нов, втори кабинет на Продължаваме промяната коментираме с д-р Александър Димитров, политолог  и преподавател в УНСС.

Протест в Карлово ще затвори рано в понеделник влизането в индустриалната зона, разговаряме по темата със Стойчо Хубчев, представител на протестиращите от инициативния комитет, и с кмета н общината д-р Емил Кабаиванов. Той съобщи, че очакват 2,6 млн. лева обещани от правителството точно за ул. "Индустриална".

На пловдивска територия среща с учителката от ОМГ „Академик Кирил Попов“ Виолета Маринова, която е една от 12-те наградени педагози от конкурса „Дигитални новатори в образованието 2022".

В неделя 19% от пробите за Ковид-19 са положителни, подвариантът ВА.5 на Омикрон вече е в България и започва да се усеща неговата сила. Разговор с епидемиолога д-р Христиана Бацелова за лятната вълна на Ковид -19 , за ваксините и препоръките, които лекарите потвърждават преди ваканцията на всеки.

В зона култура ще чуем разговора на Веселина Пеева с Анета Генкова от Австрийското посолство . Те говорят за концерта в галерия "Димитър Георгиев" - Пловдив на триото "Имерсио", проявата е част от тазгодишното издание на Австрийски музикални седмици. 

Още от категорията
Снимка от археологическите находки край с. Васил Левски

Археология и политически ходове в „Точно днес“

До дни партиите трябва да подготвят предизборните си листи и да стегнат редиците за предстоящата кампания преди вота на 2 октомври. Така отново се оказа, че вместо партийците да почиват в разгара на лятото, то те са подложени на ток под високо напрежение. И всичко това на фона на несигурността с газовите доставки и очакването КЕВР да..

публикувано на 11.08.22 в 16:02

"Добро утро, ден!" с д-р Васил Паница

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува доц. д-р Васил Паница – съдов хирург, политик -  два пъти депутат от ОДС и ДСБ в 39 и 40 НС и запален ловджия –от 10 години председател на Ловно-рибарско дружество „Сокол“. Сега вече пенсионер, които обаче продължава да практикува.  Казва, че обича сутрините, защото споделя разходката с двете..

обновено на 11.08.22 в 15:09

Четвъртък с усещане за петък в "Следобед с Едит"

Здравейте, мили мои! 🎉 Безвремието ни е налегнало всички, августовските дни бавно се топят, а аз искам да запазя лятното усещане завинаги! 🌊 Денят е четвъртък, мислим за останалата част от седмицата, прогнозата е за дъжд, но това няма да ни спре плановете за приключения и забавления, нали? ☀Зареди се с настроение и хубава музика и днес с мен, веднага..

публикувано на 11.08.22 в 13:00

"Вход свободен"- посоките на август

Още не сме преминали билото на месеца, отпуските са в самия си пик, а вече усещаме как септември наднича зад ъгъла. Със сигурност е установено, че колкото по-дълго продължава една ваканция, толкова по бързо свършва. Или поне така ни се струва. А очакването на почивката често е по- вълнуващо от нея. Все пак още е лято, щъркелите са още тук, посоките са..

публикувано на 11.08.22 в 09:40

На 11 август "Точно днес"

Четвъртък сутрин говорим по актуални теми: - за предстоящите избори и организацията на вота в Пловдивска област - говори областният управител Ангел Стоев  - за  намеренията и очакванията на политическите партии, които до дни трябва да са готови с предизборните листи, за напрежението с газовите доставки и геополитическата ориентация на страната, за..

обновено на 10.08.22 в 16:18