Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ранно утро с "Шейкър"

Обнадеждени и заредени с положителни емоции ви посрещаме в неделното утро! Споделяме заедно времето меьду 7 и 10 с музика, полезна и интересна информация, и компетентни събеседници!

Ще ви поканим на концерт - едно очаквано събитие на сцената на Античния театър, в което испанските мариачи  от "La Tuna"  ще ни "връхлетят" за трети път! Подробности очаквайте в разговора с техия ръководител Мануел.

Много полезна информация от рубриките "Мултивитамин" и "Шейкър диагноза", също!

Започваме след новините в 7. 

Още от категорията

С мартеници „Точно днес“

В първия ден от март обръщаме поглед към един от най-обичаните български ритуали – връзването на мартеница за здраве и очакването на пролетта. Репортажът е на Даниела Добрева С Баба Марта започва и отброяването на последните дни от зимата. Астрономическата пролет  настъпва на 20 март. Дали пролетното време ще изпрати по-рано зимата ще чуем в..

публикувано на 29.02.24 в 16:14

"Високосни" теми "Ден след ден"

След дългогодишна сага, включваща дори частично бедствено положение, община Пловдив най-после е на път да стартира почистването на река Марица. Осигурени са 1,5 млн. лв., от 3-ти опит е избрана фирма изпълнител и се очаква да започне същинската работа. Кога и как ще се случи почистването на реката, питаме заместник-кмета по екология Иван Стоянов ...

публикувано на 29.02.24 в 14:40

"Вход свободен" на 29 февруари

Днес е високосна дата, сиреч - хубаво е  да си роден на нея, ако си склонен да пестиш от рождени дни и  не се впечатляваш от неминуемата сръдня на принудително закъснялата баба Марта. Синоптиците вече , притеснено прогнозират студове и киша, но сливата пред радиото е разперила цъфналите си клони напук на всякакви климатични прокоби.  С усещане за пролет..

публикувано на 29.02.24 в 09:50

"Точно днес" - ден в добавка

29 февруари - ден, който получаваме от високосната 2024 година. Да го използваме рационално и да завършим важното за месеца.  В Пловдив сергиите с мартенички са заредени, остава да добавим и настроението, с което ще зарадваме близки, колеги и приятели. Даниела Субашева  ще има репортаж от "Радостни обреди" в Пловдив, колко пловдивчани избраха датата..

публикувано на 28.02.24 в 15:29

Заплати и издръжка в местната власт – теми в „Ден след ден“

За парите на общинските съветници в Пловдив, които възмутиха областния управител и за издръжката на филхармониците в Пазарджик ще говорим в предаването „Ден след ден“ на 28-ми февруари. Утре съветниците трябва или да прегласуват решението си за увеличените си възнаграждения, които възлизат на 3 080 лева, или да намерят изход от ситуацията,..

публикувано на 28.02.24 в 14:37