Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Точно днес" на 28 юли

Снимка: Ива Делчева

В краят юли замириса не само на море, но и на избори. Поредни предсрочни. БСП връща неизпълнен третия мандат,  а НС предстои да бъде разпуснато. Въпросът сега е кога ще ходим до урните и какъв служебен кабинет ще подреди за пореден път президентът Румен Радев. 

Това е една от темите четвъртък сутрин - говорим за политическата развръзка и политическите бракове по сметка и интереси с политическия  психолог проф.  Антоанета Христова.

С депутата от Демократична България - икономиста  Георги Ганев - коментираме ситуацията, възможно ли е общо явяване с ПП на изборите и какви са икономическите и финансови рискове пред страната в предстоящите месеци при управление на  служебен кабинет и без НС.

На фона на политическата нестабилност градусите вдигат и протестите на пътно-строителните фирми и на надзиратели и съдебни охранители. Днес от 7.30 до 8.00 часа пред съдебната палата в Пловдив те символично ще изразят недоволството си от неизпълнения ангажимент на Министерство на правосъдието за увеличение на основните заплати - Стоян Терзиев ще ни информира от мястото на събитието. Ще чуем и Борислав Димитров, зам. председател на дружество "Пловдив" към синдикат "Охрана".

В зона култура ще ви разкажем за  Саймън Ван Парис от резидентната  програма за артисти на Община Пловдив, който тази вечер в галерията на ул. "Съборна" открива скулптурната инсталация „Градски портрет на Пловдив“ - ще ни го представи кураторът на програмата Светлана Куюмджиева.


Започваме след новините на "Хоризонт" в 7.00 часа!

Още от категорията

Посоката на избора "Точно днес"

Пореден избор, поредни предсрочни избори за НС - избрахме, подредихме и отговорността е в ръцете на тези, които получиха доверието ни. На къде ще тръгне България на прага на зимата и пред риска да се завъртим в омагьосания кръг на криза в криза - дори и политическа? Ще имаме ли правителство? На тези въпроси в първите часове след изборите търсим отговорите..

обновено на 02.10.22 в 21:43

"След избора" от Пловдив на 2 октомври

В програма "След избора" ще проследим нагласи, ще отчетем резултати и ще включим за разговори - политиците. До 20 часа ще бъдем с гласовете на младите хора от Пловдив, ще чуем една интересна астрологична прогноза, и ще разгърнем архивите с най-интересните моменти от гласуването през 20 век. Репортаж - Как гласуваха хората в наводнените села в Карловско?..

обновено на 02.10.22 в 17:56

Политик и артист гостуват в Клуба

Малко преди края на поредния ден, в който имаме право да упражним нашия вот, в предаването Клуб "Неделя“ няма да говорим за политически избори в прекия смисъл на думата. Ще се опитаме да дискутираме по малко по-различни теми.   С бившия председател на Общинския съвет в Пловдив Савина Петкова ще беседваме по една наистина необятна тема,..

публикувано на 02.10.22 в 15:35

Утрото в изборния ден с “Шейкър”

Посрещаме неделното утро с надежда и вяра в по-светлото бъдеще! С психоаналитика Йорданка Христозова разглеждаме правото на избор и отказа от правото на избор. Как младите се мотивират да гласуват, и как решават бъдещето си, през наследения пример и моделите на днешния ден? През погледа на социалната психология обсъждаме връзките между поведението..

публикувано на 01.10.22 в 18:03

Ина Иванова в "Добро утро, ден!"

В последната седмица на септември, в началото на есента в „Добро утро, ден!“ гостува Ина Иванова . Тя е автор на поезия и проза, нейни книги с разкази и стихотворения са издания на „Жанет-45“. Скоро ще излезе новата й стихосбирка "Нещата, за които мълчим". Книгата е сред одобрените за финансиране издания по програмата на Община Пловдив за 2022..

обновено на 30.09.22 в 16:57