Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Политически, здравни и културни засилки "Точно днес"

Най - важното демократично право - правото на избор и трудността на избора. За четвърти път в рамките на две години ще преговаряме по него с въпросите кого, как и защо избираме начело на държавата, кое после определя избора на избраните, защо се провалят, какво следва...Въобще има ли смисъл? На финала на 47- мия парламент, освен тежките червени линии, вече се виждат и подадени ръце. Мъдрост или страх от отпадане показва внезапната готовност за общо явяване?

Въпроси за актуалната политическа картина днес ще зададем на Радомир Чолаков - депутата от ГЕРБ- СДС и на Мария Капон, която бе част от ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!" в предишното Народно събрание.

Лятото и инфекциите е тема на разговор с доц. д-р Олиана Бойкинова, ръководител на Инфекциозната клиника на УМБАЛ "Св. Георги". С нея разговаряме за началото на скрининговата кампания за хепатит В и С и за горещия ход на Ковид -19.

Трети ден продължават протестните блокади на пътностроителните фирми, които настояват за индексация на договорите за ремонти. Как НС в оставащите броени дни до края си ще им отговори? Въпросът е към депутата от ДБ и член на регионалната комисия Зарко Маринов.

Бъдещето на фондация "Пловдив 2019" след предложението за тригодишна програма, които влизат за гласуване в  Общинския съвет. Защо сега и с каква перспектива ще чуем от заместник - кмета по култура Пламен Панов.


Още от категорията

Отклонения и изключения „Ден след ден“

На 27-ми септември лекарите се борят за живота на 2- годишно дете, жертва на жестоко насилие, а най- големият производител на ябълки у нас каза сбогом на бизнеса си. Разказът на институциите за поредния случай на насилие, както и експертното мнение на психиатъра д-р Веселин Герев за причините за агресията на осиновителката на детето ще са..

публикувано на 27.09.22 в 14:35

"За Хайваните с любов" в "Следобед с Едит"

Вторник е, сладури! 🥳 Време е за неистови звуци от животинското царство! 🙉 ➡ Включи се в играта "За хайваните с Любов!" 😻 Днес, между 14 и 15ч. се ослушвай много внимателно.👂 В ефира на Радио Пловдив ще чуеш стенания от различни създания, а твоята задача е да познаеш - Кое е това животно, само по звуците, които издава! 🤔 Разбира се,..

публикувано на 27.09.22 в 13:00

Спортуваме във „Вход свободен“

За осма поредна година, на 30-ти септември, ще се проведе Европейският ден на спорта в училище. Той се случва всеки последен петък на месец септември и се координира от сдружение „BG Бъди активен“. Неговата цел е да запознае децата с нови възможности за спортни занимания, да насърчи интереса им към здравословния начин на живот и да ги мотивира да се..

обновено на 27.09.22 в 09:39

Новините с коментар "Точно днес"

Седмицата ще завърши с изборния ден. На финала на кампанията за нейния смисъл и дух ще говорим със социолога Боряна Димитрова. Доколкото социологическите сондажи са сходни в прогнозите си, новият парламент вече очертава физиономия. Въпросът е какво ще произведе сборът на прескочилите 4%- вата бариера. И още  - колко представително ще е  и на каква енергия..

публикувано на 26.09.22 в 17:07

Изборът на сезона или избори всеки сезон в „Ден след ден“

Последните дни на предизборната кампания съвпадат с първите есенни,  но все още носят остатъчен вкус на лято. Плодотворен ли ще бъде сезонът след изборите?   Има ли избор при парламентарния вот или да се готвим за нов изборен сезон?    Какво очакват пловдивчани и помогна ли им кампанията да решат дали да гласуват – отговорите са в анкета на..

публикувано на 26.09.22 в 14:45