Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Август на нашето (не)доволство "Точно днес"

Започва месецът, чието друго име е ваканция - горещ до червено и нажежен от емоции. Мерим градусите му в понеделник сутрин.

Антоанета Петричанска подробно разпита синоптика Мариана Попова докъде ще скочат температурите и кои ще са бурните дни на месеца.

Накъде тръгва българският турист, накъде отива българският туризъм и докъде ще стигне в конкуренцията на близки и все по- достъпни изкушения ще говорим с Любомир Попйорданов, който е заместник - председател на Асоциацията на алтернативен туризъм и беше съветник на министър-  председателя Кирил Петков.

А за бурните политически страсти, които ще вилнеят под слънцето на август, ще разговаряме с професора по конституционно право Иван Тодоров.

В предаването предстои покана да видите  от днес в Данчовата къща в Стария град произведенията на млади художници, участници в Лятната академия по изобразително изкуство "Давам ти дъгата за наследство". Ръководителят на проекта Владимир Русев ще разкаже за преживяното и постигнатото.

И на още една изложба отиваме заедно. В галерия "Тракарт", където се разказва за "Тракологията и другите науки". Ние ще научим повече за нея в разговор с организатора д-р Ружа Попова.

От екипа на предаването е пожеланието за щастливи пътешествия в месеца, на който казваме първото "Добро утро!"

Още от категорията

„Точно днес“ - оптимистичНо с темите от новата седмица

Първият работен ден започваме с най-важните теми за Пловдив и страната, и оптимистичен поглед към тях. Във времето до 9.30 часа ще чуете: Ще се превърне ли вторият по големина град в една от най-привлекателните инвестиционни дестинации през тази година? Заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов с отговор на този въпрос. Политическа..

обновено на 29.01.23 в 16:59

Театър и поезия в Клуб "Неделя"

Днес в предаването ще ви срещнем с режисьора Златомир Молдовански и драматурга Иво Сиромахов. В навечерието на пловдивската премиера на новия им спектакъл "Българската литература- накратко" двамата творци ще споделят пред слушателите  за работата и вълненията около раждането  на пиесата. През смях и горчива ирония „Българската литература накратко“..

публикувано на 29.01.23 в 12:45

Сестра Юлита в „Добро утро, ден!“

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува игуменката на Мулдавския манастир „Света Петка“ над Асеноврад. Тя е единственият засега обитател на манастира, който е създаден още през 14 век. В момента там се извършва голям ремонт, който се очакваше от дълги години, след като през 2010 година част от него пострада при пожар. Сестра Юлита..

обновено на 29.01.23 в 10:22

Неделя сутрин, време за „Шейкър“

Движим се към целта и не си гледаме в краката. Идва февруари. Мистичен ще е този февруари и много социален, за разлика от други години. Подробностите в астро бюлетина, със Стефи Недевска. Инертността и мързелът може да са най-големите ни врагове, затова ще се погрижим и за тях с етно кардио, фет файт и калистеника. Мои гости са..

публикувано на 28.01.23 в 17:05
Домашен щурец

Щурци, води и панаири в "Ден след ден"

Карловските села отново са застрашени от наводнения. Месеци след разрушителната стихия през септември миналата година отново бе обявено бедствено положение за Богдан и Каравелово - с превантивна цел. Сутринта багерите започнаха да премахват наносите от речните корита, а следобед трима министри решиха да проверят на място какво се случва...

публикувано на 27.01.23 в 14:54