Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Август на нашето (не)доволство "Точно днес"

Започва месецът, чието друго име е ваканция - горещ до червено и нажежен от емоции. Мерим градусите му в понеделник сутрин.

Антоанета Петричанска подробно разпита синоптика Мариана Попова докъде ще скочат температурите и кои ще са бурните дни на месеца.

Накъде тръгва българският турист, накъде отива българският туризъм и докъде ще стигне в конкуренцията на близки и все по- достъпни изкушения ще говорим с Любомир Попйорданов, който е заместник - председател на Асоциацията на алтернативен туризъм и беше съветник на министър-  председателя Кирил Петков.

А за бурните политически страсти, които ще вилнеят под слънцето на август, ще разговаряме с професора по конституционно право Иван Тодоров.

В предаването предстои покана да видите  от днес в Данчовата къща в Стария град произведенията на млади художници, участници в Лятната академия по изобразително изкуство "Давам ти дъгата за наследство". Ръководителят на проекта Владимир Русев ще разкаже за преживяното и постигнатото.

И на още една изложба отиваме заедно. В галерия "Тракарт", където се разказва за "Тракологията и другите науки". Ние ще научим повече за нея в разговор с организатора д-р Ружа Попова.

От екипа на предаването е пожеланието за щастливи пътешествия в месеца, на който казваме първото "Добро утро!"

Още от категорията

Отклонения и изключения „Ден след ден“

На 27-ми септември лекарите се борят за живота на 2- годишно дете, жертва на жестоко насилие, а най- големият производител на ябълки у нас каза сбогом на бизнеса си. Разказът на институциите за поредния случай на насилие, както и експертното мнение на психиатъра д-р Веселин Герев за причините за агресията на осиновителката на детето ще са..

публикувано на 27.09.22 в 14:35

"За Хайваните с любов" в "Следобед с Едит"

Вторник е, сладури! 🥳 Време е за неистови звуци от животинското царство! 🙉 ➡ Включи се в играта "За хайваните с Любов!" 😻 Днес, между 14 и 15ч. се ослушвай много внимателно.👂 В ефира на Радио Пловдив ще чуеш стенания от различни създания, а твоята задача е да познаеш - Кое е това животно, само по звуците, които издава! 🤔 Разбира се,..

публикувано на 27.09.22 в 13:00

Спортуваме във „Вход свободен“

За осма поредна година, на 30-ти септември, ще се проведе Европейският ден на спорта в училище. Той се случва всеки последен петък на месец септември и се координира от сдружение „BG Бъди активен“. Неговата цел е да запознае децата с нови възможности за спортни занимания, да насърчи интереса им към здравословния начин на живот и да ги мотивира да се..

обновено на 27.09.22 в 09:39

Новините с коментар "Точно днес"

Седмицата ще завърши с изборния ден. На финала на кампанията за нейния смисъл и дух ще говорим със социолога Боряна Димитрова. Доколкото социологическите сондажи са сходни в прогнозите си, новият парламент вече очертава физиономия. Въпросът е какво ще произведе сборът на прескочилите 4%- вата бариера. И още  - колко представително ще е  и на каква енергия..

публикувано на 26.09.22 в 17:07

Изборът на сезона или избори всеки сезон в „Ден след ден“

Последните дни на предизборната кампания съвпадат с първите есенни,  но все още носят остатъчен вкус на лято. Плодотворен ли ще бъде сезонът след изборите?   Има ли избор при парламентарния вот или да се готвим за нов изборен сезон?    Какво очакват пловдивчани и помогна ли им кампанията да решат дали да гласуват – отговорите са в анкета на..

публикувано на 26.09.22 в 14:45