Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Преди да преброим до три - "Точно днес"

Новите 20 министри в кабинета на Гълъб Донев официално ще поемат функциите си, след като президентът Румен Радев подписа  указ за разпускане на 47-то Народно събрание на 2 август. С лице към насрочените от него предсрочни избори за Парламент на 2 октомври, от  новия отбор експерти в четвъртия служебен кабинет на Радев се очаква да овладее управленския разпад, разчитайки на повече прагматика в коалиционното общуване в името на гражданите и на българския национален интерес.

Как ще се представят новите и какви приоритети ще следва поредният служебен кабинет на президента Радев за преодоляване на вътрешните кризи и в съответствие с начертаната посока в геополитически план – събеседник политологът доц. д-р Милен Любенов.

Защо любовта на българският избирател към всяко правителство трае от 14 месеца до две години и доколко актуална е максимата днес в силно неравновесна политическа и икономическа среда? За предопределеността на националния  ни характер и солената цена на политическите грешки – по темата – историкът проф. д-р Милко Палангурски.

За посланията на стартиращата във вторник кампания на Българския червен кръст –„SOS! ЗДРАВЕ“, насочена към възрастните хора чрез програма Мобилни социални екипи съвместно с Община Пловдив – разговор с директора на БЧК Таня Георгиева.

А в минутите за култура след 9 ч. ще ви поканим на фотоизложбата  на Атанас Кънев и Елена Панайотова  под надслов „Далеч от Африка“.

В залата за временни експозиции на Главната улица двамата творци разказват за процеса на въвличане на африкански артисти и деца в риск в творчески обучения и театрални фестивали върху местни легенди и приказки на брега на езерото Виктория в Кения, като повдигат въпроси за ролята на документалната фотография за прилагане на сценичните изкуства за социална промяна чрез уникален български модел.


Още от категорията

Посоката на избора "Точно днес"

Пореден избор, поредни предсрочни избори за НС - избрахме, подредихме и отговорността е в ръцете на тези, които получиха доверието ни. На къде ще тръгне България на прага на зимата и пред риска да се завъртим в омагьосания кръг на криза в криза - дори и политическа? Ще имаме ли правителство? На тези въпроси в първите часове след изборите търсим отговорите..

обновено на 02.10.22 в 21:43

"След избора" от Пловдив на 2 октомври

В програма "След избора" ще проследим нагласи, ще отчетем резултати и ще включим за разговори - политиците. До 20 часа ще бъдем с гласовете на младите хора от Пловдив, ще чуем една интересна астрологична прогноза, и ще разгърнем архивите с най-интересните моменти от гласуването през 20 век. Репортаж - Как гласуваха хората в наводнените села в Карловско?..

обновено на 02.10.22 в 17:56

Политик и артист гостуват в Клуба

Малко преди края на поредния ден, в който имаме право да упражним нашия вот, в предаването Клуб "Неделя“ няма да говорим за политически избори в прекия смисъл на думата. Ще се опитаме да дискутираме по малко по-различни теми.   С бившия председател на Общинския съвет в Пловдив Савина Петкова ще беседваме по една наистина необятна тема,..

публикувано на 02.10.22 в 15:35

Утрото в изборния ден с “Шейкър”

Посрещаме неделното утро с надежда и вяра в по-светлото бъдеще! С психоаналитика Йорданка Христозова разглеждаме правото на избор и отказа от правото на избор. Как младите се мотивират да гласуват, и как решават бъдещето си, през наследения пример и моделите на днешния ден? През погледа на социалната психология обсъждаме връзките между поведението..

публикувано на 01.10.22 в 18:03

Ина Иванова в "Добро утро, ден!"

В последната седмица на септември, в началото на есента в „Добро утро, ден!“ гостува Ина Иванова . Тя е автор на поезия и проза, нейни книги с разкази и стихотворения са издания на „Жанет-45“. Скоро ще излезе новата й стихосбирка "Нещата, за които мълчим". Книгата е сред одобрените за финансиране издания по програмата на Община Пловдив за 2022..

обновено на 30.09.22 в 16:57