Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Вход свободен" - обед в лежерно темпо

Споделяме обедното време с интересни гости и техните истории! 

Режисьорът Богдан Дарев е в Пловдив за премиерата на филма "Кавал парк", посветен на Александър Еплер. Дълго пътешествие между САЩ и България извървяват и филма и Богдан, за да разкажат интересната история на един американец завинаги влюбен в страната ни! 

Очакват ни още рубрикитр  на "На кино"  и  "Предразсъдъци и следразсъдъци".

Започваме след новините в 12. 

Още от категорията

„Алтер его” предлага весела кулинария

Кулинарна радио-фиеста ви очаква в „Алтер его“ тази събота! Водещият, шеф Петър Краевски, и второто му сатирично „Аз“, загори-тенджерата Краю Петровски,  ще преплетат познанията си в готварството, политиката и сатирата, за да спретнат едно нестандартно радио-меню. Пускайте радиоапаратите, загрявайте котлоните и нека да приготвим заедно „Бирена..

обновено на 23.09.23 в 10:18

"Вход свободен" в Деня на независимостта

На тази дата  преди 115 години във Велико Търново с манифест княз Фердинанд обявява Независимостта на България. С този акт на практика се отхвърлят последните васални връзки с Османската империя. Княжество България става независима държава начело с коронования цар Фердинанд. Високата порта , а след това и Великите сили признават официално българската..

публикувано на 22.09.23 в 09:55

България отбелязва Деня на Независимостта - "Точно днес"

На 22 септември България отбелязва 115-та годишнина от едно от най-значимите събития в новата си история. Актът който довършва голямото дело на Съединението през 1885 г.– обявената незивисимост от 1908 г., превръща една от най-старите страни в Европа в част от семейството на цивилизованите държави. Докосването до историята ни връща към..

публикувано на 21.09.23 в 16:39

Филм, традиции и комуникация във „Вход свободен“

Говорим за събитието “Елбетица - мистика и вълшебство”, прожекция, изложба и лекция. Петък, от 20.30 часа, на територията на Plovdiv STAGE PARK. Гостуват ни Бояна Топчийска, режисьор на документалния филм “Елбетица - мистика и вълшебство” и Славян Стоянов, участник във филма. Придружаващото събитие, фотографска изложба и лекция са на Славян..

публикувано на 21.09.23 в 09:30

"Точно днес" с очакването за есен

Ден преди да отбележим Независимостта на България, програмата на 21 септември избира актуалните теми: Как стана възможно да спрат протестите на земеделските производители, коментираме с Ангел Вукодинов ,  пловдивския представител на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Какви ще са "Тракийски мистерии" на 30 септември в Пловдив, научаваме от..

публикувано на 20.09.23 в 14:22