Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Поезия и форум театър във „Вход свободен“

Тази сряда говорим за поезия, театър и музика. „Лятна музикално-поетична вечер“ в Арт Аспект Пловдив & Ключове и Перли, на 7 август. Разговор с Виолета Кузмова.

Очаква ни и „ВеленграДиада - квартални ФорумТ-ации от различни локации“, част от театралната работилница на UPSDA Пловдив с  деца - актьори от ОУ "Георги Бенковски", ОУ "Неофит Рилски" и ЦНСТДБУ във Велинград. Продукцията е част от проект „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи и интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование“. Събитието е днес от 17.00 часа, в Народно читалище "Отец Паисий - 1893". Разговор с психолога Емилия Крушков.

Очаквайте и рубриката ни „За и против“. 

Световен ден на динята е днешният 3-ти август. Според възприетата класификация на земеделските култури, динята е плодов зеленчук и идва от Южна Африка.

Започваме, след новините в 12.


БНР подкасти:

Още от категорията

На 6 юни "Точно днес"

Седмицата трябва да даде очакваните отговори и прогнози за най-коментираните събития - за редовното правителство, което НС ще гласува днес, за финансите и бюджета, за здравето и профилактиката и за лятното настроение - музика, танци, изложби в културния афиш на Пловдив.  Ето и гостите в програмата ни до 9.30. - Политологът Георги Киряков преди..

обновено на 05.06.23 в 16:59

"Ден след ден" на 5 юни

Висшият съдебен съвет реши, че е допустимо искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. То бе направено от четирима членове на прокурорската колегия на съвета с аргумента, че със свои изказвания Гешев уронва авторитета на съдебната власт. С Марин Божков от програма „Достъп до правосъдие“ ще говорим за това докъде може да..

публикувано на 05.06.23 в 14:40

"Вход свободен" в Международния ден на околната среда

На 5 юни светът отбелязва Денят на околната среда и отдава значимото към важността на този ден в календара с редица прояви и събития. От 1972 г. насам, тогава когато е проведена и първата международна среща по въпросите на околната среда, днес посланието остава също толкова важно и до днес - "Само една планета". В тази връзка и с мисъл за това, което ни..

публикувано на 05.06.23 в 09:35

"Точно днес" за климата в политиката и земеделието

Началото на юни е, преполовяваме годината, а въпросите без отговор си остават същите като преди две години - ще успее ли 49-то НС най-накрая да сформира редовно правителство и каква е съдбата на бюджет 2023, който определя финансовите параметри на здравната каса.  Бурни политически страсти белязаха втория мандат - споразумение за ротации, изтекъл..

публикувано на 04.06.23 в 17:00

Социална политика и музика дискутираме в Клуба

Доскорошният регионален директор на Териториално поделение на НОИ в Пловдив - Розалия Джинева, и основателят и диригент на Биг бенд „Пловдив“ Николай Гешев са днешните гости в Клуб "Неделя“. В първия час на предаването с г-жа Джинева ще си говорим за социална политика, и докъде стигна пенсионна реформа, за най-куриозните случаи в нейната..

публикувано на 04.06.23 в 15:40