Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Точно днес" - избори с мирис на газ

Четвъртък сутрин – жегата се носи не само във въздуха, но и в Министерски съвет. Започва третият работен ден на поредното служебно правителство и макар под краката на новите министри да пари, защото на дневен ред стоят редица кризи за решаване, те вече предприемат първите действия.

Те са свързани с една от най-наболелите теми през последните месеци – енергетиката. За газовата криза и за удачните  решения за справяне с нея ще анализираме с енергийния експерт Антон Иванов.

Ще видим и как газовите доставки се отразяват на бизнеса. По темата работи Паолина Комсалова, която провери каква е ситуацията при Георги Богданов, който е собственик на консервно предприятие в Първомай.

Със социолога Боряна Димитрова ще продължим темата за смяната на властта и приоритетите на служебния кабинет, както и какво искаше да каже президентът Румен Радев с избраните министри. Ще говорим и реални ли са сценариите за политически обединения на предстоящите избори.

И още – Радостина Чернокова разказва как театралните представления могат да помогнат в превенцията на различни зависимости.

В минутите за култура Веселина Пеева ще ни пренесе в дебрите на операта. Поводът е софийската опера и балет, които ще гостуват на сцената на Античния театър в Пловдив с емблематични спектакли от три жанра. Старт на гастрола ще бъде даден на 6-ти и 7-ми август със световня мюзикъл „МАММА МIА".

Слушайте „Точно днес“  - започваме след новините в 7 часа. 


Още от категорията

Посоката на избора "Точно днес"

Пореден избор, поредни предсрочни избори за НС - избрахме, подредихме и отговорността е в ръцете на тези, които получиха доверието ни. На къде ще тръгне България на прага на зимата и пред риска да се завъртим в омагьосания кръг на криза в криза - дори и политическа? Ще имаме ли правителство? На тези въпроси в първите часове след изборите търсим отговорите..

обновено на 02.10.22 в 21:43

"След избора" от Пловдив на 2 октомври

В програма "След избора" ще проследим нагласи, ще отчетем резултати и ще включим за разговори - политиците. До 20 часа ще бъдем с гласовете на младите хора от Пловдив, ще чуем една интересна астрологична прогноза, и ще разгърнем архивите с най-интересните моменти от гласуването през 20 век. Репортаж - Как гласуваха хората в наводнените села в Карловско?..

обновено на 02.10.22 в 17:56

Политик и артист гостуват в Клуба

Малко преди края на поредния ден, в който имаме право да упражним нашия вот, в предаването Клуб "Неделя“ няма да говорим за политически избори в прекия смисъл на думата. Ще се опитаме да дискутираме по малко по-различни теми.   С бившия председател на Общинския съвет в Пловдив Савина Петкова ще беседваме по една наистина необятна тема,..

публикувано на 02.10.22 в 15:35

Утрото в изборния ден с “Шейкър”

Посрещаме неделното утро с надежда и вяра в по-светлото бъдеще! С психоаналитика Йорданка Христозова разглеждаме правото на избор и отказа от правото на избор. Как младите се мотивират да гласуват, и как решават бъдещето си, през наследения пример и моделите на днешния ден? През погледа на социалната психология обсъждаме връзките между поведението..

публикувано на 01.10.22 в 18:03

Ина Иванова в "Добро утро, ден!"

В последната седмица на септември, в началото на есента в „Добро утро, ден!“ гостува Ина Иванова . Тя е автор на поезия и проза, нейни книги с разкази и стихотворения са издания на „Жанет-45“. Скоро ще излезе новата й стихосбирка "Нещата, за които мълчим". Книгата е сред одобрените за финансиране издания по програмата на Община Пловдив за 2022..

обновено на 30.09.22 в 16:57