Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Точно днес" на 9 август - да подредим деня

| обновено на 08.08.22 в 16:40

Различни посоки и теми събираме във вторник сутрин и търсим отговори на важни въпроси за здравето, управлението на държавата, градската среда  и опазване на културното наследство на Пловдив.

- за поредната ковид вълна, скритата заболеваемост и мерките  - през погледа на семейните лекари - говорим с д-р Георги Цигаровски, председател на Районната лекарска колегия в Пловдив.

- за кризите и политическия пиар, предизборно в обединение -и стари, и нови играчи в битката за електорална любов или още за новото ляво и надеждите за по-широк формат в дясно - анализ на политолога Страхил Делийски 

-за новото улично осветление със съвременни LED осветители в два от кварталите на Пловдив - "Южен" и "Централен" е интервюто на Антоанета Петричанска със Стоян Ковачев от фирмата изпълнител на проекта, спечелен от общината по т.нар. Норвежка програма.

- за ремонта на читалище „Родолюбие“ в Асеновград, който започва точно днес. Проектът е за над 3 220 000 лв., като ремонтът се финансира от ОП „Региони в растеж” и Фонда за устойчиви градове. Повече ще научим от кмета на общината д-р Христо Грудев.

- за старта на дейностите по  проекта на Община Пловдив - „Културното наследство на Пловдив, представено в ревитализирани,  реставрирани и реновирани места“ , в който участват седемте пловдивски културни института - Градска художествена галерия, Регионален исторически музей, Регионален археологически музей, Регионален етнографски музей, Регионален природонаучен музей, Народна библиотека "Иван Вазов" и ОИ "Старинен Пловдив".

Започваме в 7.00 часа!

Още от категорията

Новините с коментар "Точно днес"

Седмицата ще завърши с изборния ден. На финала на кампанията за нейния смисъл и дух ще говорим със социолога Боряна Димитрова. Доколкото социологическите сондажи са сходни в прогнозите, си новият парламент вече очертава физиономия. Въпросът е какво ще произведе сборът на прескочилите 4%- вата бариера. И още  - колко представително ще е  и на каква енергия..

публикувано на 26.09.22 в 17:07

Изборът на сезона или избори всеки сезон в „Ден след ден“

Последните дни на предизборната кампания съвпадат с първите есенни,  но все още носят остатъчен вкус на лято. Плодотворен ли ще бъде сезонът след изборите?   Има ли избор при парламентарния вот или да се готвим за нов изборен сезон?    Какво очакват пловдивчани и помогна ли им кампанията да решат дали да гласуват – отговорите са в анкета на..

публикувано на 26.09.22 в 14:45

Понеделник със "Следобед с Едит"

Здравейте, сладури! 🎶 Започваме последната работна седмица на септември с много настроение, хубава музика и широки усмивки! 🍂 Запазвам си правото да ви говоря за приятни есенни мигове, докато топлещото слънце ни напомня с носталгия за лятото. ☀ Независимо от сезона и времето навън, аз съм винаги на ваше разположение в делничните дни между 14 и 15ч. ▶..

публикувано на 26.09.22 в 13:00

"Вход свободен" за Деня на европейските езици

В Деня на европейските езици ще общуваме на най-популярните езици в Европа и света, и ще разберем още трудно ли е изучаването им и пред какви предизвикателства са изправени хората работещи в тази сфера. По темата включваме Огнян Огнянов - собственик на един от най-успешните езикови центрове в Пловдив. Срещата ни с него е минути след 13:00. Но преди..

публикувано на 26.09.22 в 09:37

„Точно днес“ – начало на новата седмица

В понеделник сутрин с темите от деня и седмицата, която ни отвежда до поредните избори за ново Народно събрание на 2 октомври. -   Каква е подготовката в Пловдив и региона и координацията между различните институции, ангажирани с изборния процес? Как ще гласуват избирателите в наводнените карловски села? – говорим с председателите на 17 РИК,..

публикувано на 25.09.22 в 16:32