Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Археология и политически ходове в „Точно днес“

Снимка от археологическите находки край с. Васил Левски

До дни партиите трябва да подготвят предизборните си листи и да стегнат редиците за предстоящата кампания преди вота на 2 октомври. Така отново се оказа, че вместо партийците да почиват в разгара на лятото, то те са подложени на ток под високо напрежение.

И всичко това на фона на несигурността с газовите доставки и очакването КЕВР да приеме исканото от „Булгаргаз“ увеличение на цената на газа с 60%.

А сценарият е добре познат – миналата година вече сме го играли. Въпросът е кои играчи ще изпаднат от отбора и кои ще бъдат новите лица, ако има такива? Какви са очакваните политически ходове и има ли опасност сформираното след изборите правителство отново да си направи сметките без кръчмаря ще попитаме социолога Добромир Живков.

Дни преди празника Голяма Богородица, когато е храмовият празник на манастирската църква „Успение Богородично“ в Бачково, обръщаме погледа си именно там. По-конкретно към усилията Светата обител да бъде облагородена, като проектът включва сергиите и павилионите по пътя към манастира да бъдат преместени. Антоанета Петричанска провери как търговците и туристите гледат на преместването.

И още в международния ден на младежта Български младежки Червен кръст – Пловдив, съвместно с община Пловдив и ОП „Паркове и градини“  организират почистването на една от най-основните алеи на Младежкия хълм.  На живо от мястото включваме Елена Крушкова.

Ще говорим и за археология. От доц. д-р Костадин Кисьов ще разберем защо спря работата по разкрития древен тракийски град край карловското село Васил Левски.

Започваме след новините в 7. 

Още от категорията

За пенсиите, заплатите и ...депутатите в „Ден след ден“

Пенсионерите започнаха да получават новите пенсии. Какво е увеличението, кой получава повече, кой по-малко и откъде идват разликите? Въпросите сред чакащите в Централната поща и техните настроения улови репортерът ни Христина Йорданова. С Мария Колева от отдел „Пенсии“ към Териториалното поделение на Националния осигурителен институт в Пловдив..

публикувано на 07.10.22 в 14:43

Усмихнат петък със "Следобед с Едит"

Здравейте, усмивки! 😃 Днес сякаш и аз имам празник! 🎉 В световния ден на усмивката, отново се срещаме на честотите на радио Пловдив, за да споделим 60 минути следобедно време! ✨ В програмата очаквайте информация за събитията през уикенда в града, любопитни новини, много хубава музика и неспирни радио усмивки! 🎶 Не закъснявайте, дебна ви веднага след..

публикувано на 07.10.22 в 13:00

Екология и кино във "Вход свободен"

Пловдивска премиера на документалния филм на Богдан Дарев – „Кавал парк“ д окументалния филм "Кавал парк" посветен на Александър Еплер - американец от руски произход, кавалджия , майстор на музикални инструменти, и завинаги влюбен в България и българския фолклор. Три дати с различни локации са предвидени за пловдивските прожекции. Премиерата на 7..

публикувано на 07.10.22 в 09:30

"Точно днес" по сюжетите на октомври

Седмицата след вота донесе заключението на президента: "Тревожно е издигането на нови червени линии след изборите". Партиите привидно ще преговарят за правителство, но договорките са оплетени в неясноти и засега се питаме дали само един преговорен екип ще е достатъчен.  Разговор с политолога Станислав Бачев за формулата на новото правителство, за..

публикувано на 06.10.22 в 15:15

Направо, наляво, надясно или обратно „Ден след ден“

Завой към нови избори или към правителство, забранен завой надясно сега на кръговото на Водната палата и невъзможен ляв след пробива под нея, завой от добра кариера към арест – така все за завоите, които трябва да направим ще бъдат разговорите в предаването от 15 до 17 часа. Ще разкажем историята на 23- годишния Иван Тилев от Пазарджик, който трябва..

публикувано на 06.10.22 в 14:42