Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Каравелово днес доброволците са по-малко

В Каравелово днес има по-малко доброволци, което е заради работния ден, каза пред Радио Пловдив координаторът на Кризисния щаб Ивайло Гагов

Тези доброволци, които и днес са на терен, са разпределени по къщите на нуждаещите се от помощ хора. 

Ивайло Гагов обясни, че имат план на действие и всеки, който се включи, ще бъде разпределен да помага. 

"Съсредоточаваме се по домове, които са по-назад при разчистването на калта, да бъдат пратени силите там. Най-голяма нужда имаме от малогабаритна техника - да може да изравнява дворовете, да избутва настрани багажите на хората, да ги изкара на улиците, за да може тежката техника да ги качи в камионите. Най-важно е да станат проходими улиците, защото на места дори малогабаритна техника не може да стигне до хората".

Вчера над 400 доброволци се трудиха да помогнат на пострадалите от наводнението, много други се самоорганизираха, но днес обаче те са по-малко заради работния ден. 

"Очакваме като дарения и тежка техника, която да помага", каза Ивайло Гагов.

"Адреналина у хората вече ги отпусна след бедствието, но сега осъзнават пълния размер на огромните щети", добави той.

Доброволците правят пълен списък на нуждаещите се по брой и належаща помощ, за да могат получените помощи да се разпределят по най-добрия начин. 

Цялото интервю на Паолина Комсалова с доброволеца Ивайло Гагов е в прикачения файл.

По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отказът на президента да участва в срещата на НАТО е лош сигнал

Отказът на президента Румен Радев да участва в срещата на върха на НАТО във Вашингтон не е изненада, като се има пред вид позицията му против помощтта на Украйна, каза в интервю за предаването "Точно днес" Вилис Цуров - председател на УС на Съюза на офицерите от запаса "Атлантик". Независимо от това, сигналът, който изпраща страната ни към..

публикувано на 28.06.24 в 10:24

Аптеките са на кръстопът между грижата и търговията

Собственици на аптеки,  професори от академичните среди и анализатори сядат на една маса, за да обсъдят проблемите в аптечния бранш.  Форумът е тази събота в Пловдив и  поставя темата: „Българската аптека е на кръстопът между фармацевтичната грижа и търговията“.  Форумът се организира от Инициативен комитет на магистър-фармацевти,..

публикувано на 28.06.24 в 10:08

Форум "Азбука.Език. Идентичност" в Пловдив

В зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей в Пловдив ще се проведе втората сесия на Международния форум за кирилицата „Азбука. Език. Идентичност“. Форумът е по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова и се организира с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Той е продължение на проведения през 2022 г. Международен..

обновено на 28.06.24 в 08:51

Медицината е най-желана специалност в МУ-Пловдив

Ръст на кандидат-студентите за Медицински университет – Пловдив – това показват данните от подадените документи за участие в кампанията за прием. 1950 е общият брой на кандидатите, като миналата година те са били 1740, посочи зам.-ректорът по учебна дейност проф. д-р Веселина Горанова. Превес отново имат жените – 1480, а мъжете са 470...

обновено на 27.06.24 в 16:34

Медийни уроци за 7 клас преди лятната ваканция

Директорът на Радио Пловдив Чавдар Каришев приветства децата и разказа за мисията на радиото. Нашето радио е първото, което звучи онлайн, още от 1998 г.  Децата ни днес са потопени в интернет и за тях  често е трудно, как да преценят кое е истина и кое лъжа. Но, в училище "Алеко", както е известно в Пловдив имат свое радио, където..

публикувано на 27.06.24 в 12:03