Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

200 деца от наводнените села - с автобус на училище в Карлово

| обновено на 15.09.22 в 15:38
4
Снимка: Живка Танчева, Радио Пловдив

200 деца от населените места в бедствие от община Карлово бяха извозени до техните училищата тази сутрин с бусове на фирма "Магистрали".

60 са децата, които учат в град Карлово и са от пострадалите села Богдан и Каравелово.  

Мартин Балтов и Стилян Нанков учат в СУ "Васил Левски", където тържествено бе открита новата учебна година.

"Има надежда, не е като да няма. Разчитаме на доброволците, защото иначе сами не бихме се оправили. Хората, които идват, са доста обнадеждени, доста помагат, за което се радвам. Добри хора, от цяла България! Някои от тях помагат с раници, с пари".

Момчетата споделиха, че имат всичко благодарение на даренията от обувки и дрехи.

"Мен ме нямаше и когато се върнах, всичките ми дрехи бяха по двора. Изпрахме тези, които ставаше нещо от тях".

"Нашата къща е от най-пострадалите. Първо падна дуварът и после целият първи етаж беше пълен с вода и с тиня. Някои хора дойдоха да ги вземат с лодки и хеликоптери. Чувствам се тъжен, защото нямам дом в Каравелово, освен при баба ми".

Директорът на СУ Васил Левски в Карлово Мариана Манчева награди със специални грамоти учениците от училището,  участвали в разчистването на пострадалите села. 

Галерия

Още от категорията

Габриела Петрова в "Добро утро, ден"

Една от най-добрите български спортистки през последните години – Габриела Петрова ни гостува тази седмица в „Добро утро, ден“. Тя е състезателка на Локомотив – Пловдив по лека атлетика в тройния скок.  Кариерата й тръгва към върха, когато става европейска шампионка  до 23 години в Тампере, Финландия през 2013 г. Два пъти е участвала на..

обновено на 04.12.22 в 13:17

Изборите в България се "американизират"

Въвеждането на хартиено и машинно гласуване и споровете кое е по коректно „американизира“ процедурите по изборите в България, смята политологът Димитър Димитров, член на Централната избирателна комисия. Той обясни: „Демократите в САЩ обикновено гласуват по пощата, в плик, предварително, докато републиканците се нареждат чинно и гласуват в..

обновено на 02.12.22 в 17:28

Искат да разрушат доверието в машините както в бюлетините

Това, което се случва сега, не е връщане на хартиената бюлетина и преминаване към смесено гласуване, а е унищожаване изцяло на машинния вот. Машините, които ще се използват, са превърнати в обикновени принтери, заяви в предаването "Ден след ден" депутатът от "Продължаваме промяната" Росен Костурков . Той обясни, че няма да се вземат под внимание..

публикувано на 02.12.22 в 16:32

Върнахме правото на хората да избират как да гласуват

"Това, което направихме вчера, е да върнем правото на хората на избор дали да гласуват с хартия или с машина, каза за Радио Пловдив Десислава Трифонова, депутат от ГЕРБ-СДС. „Истерични спекулации на колегите от "Продължаваме промяната“ нарече тя, твърденията, че с промените в Изборния кодекс се цели подмяна на вота на избирателите. По думите и хората..

обновено на 02.12.22 в 16:29

Деца от уязвими групи обогатяват знания с творчество

В последната рубрика на Радио Пловдив и Изпълнителната агенция „Програма за образование“ представяме проекта „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи в Община Пловдив чрез подобрен достъп до образование, заетост и здраве“. Той се финансира от оперативните програми „Наука и образование за интелигентен растеж и „Развитие на човешките..

публикувано на 02.12.22 в 11:10