Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Красимир Ангелов в "Добро утро, ден!"

| обновено на 23.09.22 в 16:51

С Красимир Ангелов започна новият сезон на поредицата „Добро утро, ден!“ след ваканцията.

В училище „Алеко Константинов“ все още са неговите стъпки на директор. Професионалeн път, с който той формално се раздели миналата седмица. Но и капка тъга няма в този факт, защото ще продължи да работи по проекти на училището. А духът му с любопитство също продължава напред в пътуванията, срещите с приятели и споделяне в семейството, което е неговият храм.

В петте части на разговора, който водим, предстоят разкази за чиновете, спорта и фотографията, пътеките на ума, властта, гневът в злободневието и преборването му с добрата. 

И всичко това споделено с намигане, поучителни истории и с чувство за хумор.Още от категорията

Политически и икономически вълнения „Точно днес“

В утрото на 9 декември, в което отбелязваме деня на Света Анна, говорим за реално случващото се у нас. Във времето от 6 до 9.30 часа ще чуете: Обречени ли са опитите за съставяне на правителство с първия мандат? Разговорите на номинирания за премиер от ГЕРБ-СДС професор Николай Габровски засега не дават подкрепа, ще се случи ли..

публикувано на 08.12.22 в 15:12

"Ден след ден" да бъдеш или не... в Шенген

Продължава заседанието на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи в Брюксел. На него министрите на вътрешните работи на страните членки на евросъюза трябва да вземат окончателно решение за приемането на България, Румъния и Хърватия в Шенген. Решението за разширяването на Шенгенското пространство ще коментираме с бившия външен министър Ивайло..

публикувано на 08.12.22 в 14:45

Коледни вълшебства с „Вход свободен“

Честит празник, на всички студенти! Идва и Коледа, нещо хубаво сме ви приготвили, с певицата Веси Пашалиева. Говорим за новата ѝ песен „Коледни вълшебства“. Йовка Танчовска, преподавател в ОУ „Елин Пелин“ ни гостува, за да разкаже за една прекрасна инициатива в училището, свързана с децата и техните извънучилищни занимания...

публикувано на 08.12.22 в 09:30

"Точно днес" на 8 декември - празнично и прозаично

Студентите у нас са над 200 000. Това било  по-малко от половината (48%) от определения от Националната агенция за оценяване и акредитация общ капацитет на всички висши училища в страната, които имат места за 415 472 студенти. Така стоят нещата пред 21 век. Повече за празника и за обучението след пандемията ще каже Виктория Палигорова , председател на..

публикувано на 07.12.22 в 15:17

С черен печат за Шенген „Ден след ден“ поне още година

Надеждата умира последна, но изказванията от последните часове на президента Румен Радев,  на вътрешния министър Иван Демерджиев и най- вече на премиера на Нидерландия Марк Рюте по- скоро потвърждават очакването, че страната ни утре няма да получи ОК за присъединяването си към Шенгенското пространство.  И Радев, и Демерджиев вече казаха, че..

публикувано на 07.12.22 в 14:47