Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Отново „Ден след ден"

Здравейте и добре дошли в програма „Ден след ден“ на Радио Пловдив. Лятната ни схема свърши и от днес влизаме в редовен график, според който в двата часа до 17 коментараме и анализираме темите на деня.

Темите днес:

Ще проработят ли мерките за пестене на енергия? Какво чака домакинствата в България и с колко ще се наложи да намалят потреблението на ток? В навечерието на новия отопителен сезон говорим с д-р Драгомир Цанев, изпълнителен директор на Центъра за енергийна ефективност “ЕнЕфект”.

Ще се ограничават ли пловдивчани в потреблението на ток и парно? Как приемат те мерките на Брюксел за икономия на енергията? Мнения и коментари на случаен принцип в Пловдив събра Димитър Владимиров .

Защо вече осми ден не е ясно от какво се натровиха децата от Спортното училище в Пловдив? Изследване показва, че няма бактерии в изпратената от тях храна. Има обаче нарушения в хигиената в стола на училището. По темата Елена Крушкова разговаря с д-р Иван Шиков, директор на Агенцията по безопасност на храните в Пловдив.

Коментара по темата ще продължим с молекулярния биолог д-р Сергей Иванов, експрет по качество и безопасност на храните и управител на Центъра по биология на храните.

И още :

В Пловдив днес беше открит Есенният технически панаир. Това се случва след две години Covid-пауза. За изложението и за амбициите на участниците е репортажът на Емил Костов.

Към горещата тема за битката на жителите на пазарджишкото село Мирянци срещу кариерата за добив на инертни материали ни връща с репортажа си Невена Петрова. Добрата новина е, че има шанс от догодина кариерата да спре работа. 

Бъдете с Радио Пловдив в днешния следобед и ни слушайте до 17!


Още от категорията

Възможности и амбиции "Точно днес"

В утрото на 5 декември отваряме седмицата с теми, които влизат през вратата на празничния календар и с разговори за другите, които са с нас и преди, и слад след границата му. Политически анализатор, но и член на ГЕРБ, Георги Харизанов   говори за възможностите за съставяне на кабинет от първата политическа сила. Кой ще вземе и може ли да изпълни..

публикувано на 04.12.22 в 15:13
Хор

Клуб "Неделя" между класиката и модерното

Има  истории, които се раждат от сблъсъка на полюсите. Пръкват се от срещата на несъвместимите контрасти, от танца на фикцията и реалността върху белия лист. Там,където драконите живеят с хората, където супергероите продават чорапи, а биткойнът се разменя срещу замразена пача, където световните рок звезди варят лютеница, а формулата на айляка струва..

публикувано на 04.12.22 в 15:30

Тематично с „Шейкър“

Тематично за сезона, посоката ни е приказната астрология. Вълшебните приказки притежават силата да лекуват душата. Повече за това ни разказва Красимира Кирчева, астролог с над 17 години опит и практика. Скоро от печат излезе новата ѝ книга, "Приказна астрология: юздите на небесните коне". Гостува ни и Мариам Гарабедян, от фондация „Аракс“...

обновено на 03.12.22 в 17:22

С мирис на хартия и петрол и с шум от протести "Ден след ден"

Със среднощни и удължени днес заседания, скандали, и ултиматуми продължава приемането на промените в Изборния кодекс. Ясно е, че ще гласуваме и с машини, и с хартия, но ще се броят разписките от устройствата, а не протоколът, който те генерират. В същото време тече обратното броене до влизането в сила на дерогацията за руския петрол у нас, която..

публикувано на 02.12.22 в 14:42

"Вход свободен" - последен делник

В последния работен ден се потапяме в света на изкуството!   Китаристът Петър Петков, изявяващ се като Ate, в стила ембиънт и дроун, издава нов албум-колаборация с lachrymorph. В този албум музикантите съчетават китарно дроун звучене с перкусийни инструменти и не само. Срещат се теренни записи и лекки ноиз изблици. Албума представлява сбор от..

публикувано на 02.12.22 в 09:30