Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отклонения и изключения „Ден след ден“

На 27-ми септември лекарите се борят за живота на 2- годишно дете, жертва на жестоко насилие, а най- големият производител на ябълки у нас каза сбогом на бизнеса си.

Разказът на институциите за поредния случай на насилие, както и експертното мнение на психиатъра д-р Веселин Герев за причините за агресията на осиновителката на детето ще са първият акцент в предаването „Ден след ден“ от 15 до 17 часа.

Краят на ябълковата си приказка пловдивският бизнесмен Красимир Кумчев обяви във Фейсбук-профила си, а причините за отказа ще обясни в предаването днес.

На социални теми ще бъдат разговорите във втория час на „Ден след ден“.

От 1-ви октомври пенсионерите очакват преизчислените си от НОИ пенсии. С колко и кои ще са най- печеливши ще коментира бившият социален министър Христина Христова. Разказваме и за възможностите, които предоставя за лечение, новият линеен ускорител, който започва да работи в онкодиспансера в Пловдив.

На финала художникът Ивайло Димитров представя своя „Шарен свят“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" с въпросите на 19 март

Трудните преговори за съставяне на правителство, неясните послания на преговарящите и залозите в политическата игра. Защо кметът на Златоград Мирослав Янчев обжалва пред съда бюджетът на общината, гласуван от Общинския съвет? Защо младите хора от Видин ще гласуват на изборите за европейски парламент? Доколко амбициозните планове на Европа ще се..

публикувано на 18.03.24 в 17:08

Ротационни и изборни страсти в "Ден след ден"

Мария Габриел получи папката с първия мандат, но окончателно дали ще имаме правителство ще стане ясно утре по обяд. Междувременно неофициално изтече списъка с министри, като нови са общо 7 имена (6 от ГЕРБ и 1 от ПП-ДБ). За политическите игри и прогнози говорим с политолога Явор Сидеров ис политическия анализатор Георги Харизанов. Търсим и..

публикувано на 18.03.24 в 14:40
Керана от Космоса, във второ студио на

"Вход свободен" - пролетно и слънчево

В световния ден на мозъка искаме да пожелаем на цялото човечество да го ползваме този орган по- ефикасно и по- редовно, за да имаме действително разумен довод да се наричаме хомо сапиенс сапиенс.  Днес в предаването ще ви разкажем за новия български и чисто пловдивски филм на шотландския режисьор Стивън Люис Симпсън "Ретроспект". Шотландецът  го снима..

публикувано на 18.03.24 в 09:55

"Точно днес" на 18 март с ново начало

Понеделник сутрин с анализи и коментари на актуалните теми събития. Ротация, правителство или избори? Ключов въпрос, а какъв ще е отговорът се очаква да стане ясно днес, когато президентът ще връчи първия мандат на ГЕРБ СДС.  Възможните варианти ще анализира политологът Христо Панчугов Русия гласува на избори, в които Путин бе..

обновено на 17.03.24 в 16:55

Силата на прошката и Танцът на шевиците днес в Клуб "Неделя"

На Сирни Заговезни споделяме следобедът си заедно с Вас и отваряме широко вратите на Клуба! Празникът Сирни Заговезни е разпространен и се отбелязва в цяла България. В различните краища е наричан с различни имена - Сирници, Сирни поклади, Сирница, Прошка и т.н. За прошката няма ден, но днешния казват е повеля на Душата. В тази връзка на чалото на..

публикувано на 17.03.24 в 15:10