Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 28 септември

Тягостно често вече са случаите, в които пияни или дрогирани шофьори предизвикват пътни инциденти с ранени или загинали хора. Най-скорошният е от днес в Пловдив-за щастие с леко ранен пешеходец. В потока реакции и предложения за мерки е и това в такива случаи шофьорите да получават неотменно ефективна присъда. Ще коментираме с адвокат Велислав Величков.

Министерствотото на културата обяви обществена поръчка за дългоочаквания основен ремонт и реконструкция на пловдивската Концертна зала. Процедурите по избор на проектант са още от 2018 година, но серия перипетии блокираха работата по възстановяване на съоръжението. Сега надеждите са неяснотите и споровете да са останали в миналото, както и предвидените малко над 12 милиона и 100 000 лева да са достатъчни.

В Крумово пък спорът между ръководството на община „Родопи“ и част от хората в селото е къде да има нова детска градина. От общината предлагат да се построи нова сграда в местния парк, а в подписка 543-ма жители на селото настояват за целта да се пригодят помещения в основното училище.

Защо няма вода в брациговския курорт „Атолука“ е все още въпрос без отговор. От общината са разпоредили инспекция на захранващия водопровод.Още от категорията

Теодор Ушев в "Добро утро, ден!"

Световноизвестният аниматор и режисьор Теодор Ушев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Той е роден в Кюстендил, понастоящем живее в Канада, но пътят му като творец тръгва от Училището за сценични кадри в Пловдив. „Тук съм изграден като творец, като личност. Този плам и желание за хулиганство в изкуството, е било родено и..

обновено на 09.12.22 в 16:57

Планове и отсрочки в "Ден след ден"

Половин месец след приемането на Общият устройствен план на Пловдив днес темата отново се завръща - с изразената от областната управа позиция и намерения за протести. Събеседници за възможните оттук нататък действия са Павел Начев от протестиращите срещу възможността за строителство в спорния терен в парк "Отдих и култура" и съветникът от групата на..

обновено на 09.12.22 в 14:53

"Вход свободен" в предпразнично настроение

Само след две седмици е Коледа. Краят  на 2022-ра чука на вратата, а хората вече са в празнично очакване, опитвайки се да забравят поне за малко сложната ситуация и тревогите за бъдещето. Джингълбелсове звънят щастливо от всяка тонколона и дядо Коледа нетърпеливо наднича от всеки екран, репетирайки жизнерадостното си "ХО-ХО-ХО!". Какво пък, заразително..

публикувано на 09.12.22 в 09:50

Политически и икономически вълнения „Точно днес“

В утрото на 9 декември, в което отбелязваме деня на Света Анна, говорим за реално случващото се у нас. Във времето от 6 до 9.30 часа ще чуете: Обречени ли са опитите за съставяне на правителство с първия мандат? Разговорите на номинирания за премиер от ГЕРБ-СДС професор Николай Габровски засега не дават подкрепа, ще се случи ли..

публикувано на 08.12.22 в 15:12

"Ден след ден" да бъдеш или не... в Шенген

Продължава заседанието на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи в Брюксел. На него министрите на вътрешните работи на страните членки на евросъюза трябва да вземат окончателно решение за приемането на България, Румъния и Хърватия в Шенген. Решението за разширяването на Шенгенското пространство ще коментираме с бившия външен министър Ивайло..

публикувано на 08.12.22 в 14:45