Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Посоката на избора "Точно днес"

| обновено на 02.10.22 в 21:43

Пореден избор, поредни предсрочни избори за НС - избрахме, подредихме и отговорността е в ръцете на тези, които получиха доверието ни. На къде ще тръгне България на прага на зимата и пред риска да се завъртим в омагьосания кръг на криза в криза - дори и политическа? Ще имаме ли правителство? На тези въпроси в първите часове след изборите търсим отговорите и говорим с политици, анализатори и журналисти. 

Програма "Точно днес"  - днес до 10 часа със събеседници.

- социологът Кънчо Стойчев от "Галъп интернешънъл" с последни изборни резултати и избирателна активност. 

- Борислав Цеков  - доктор по конституционно право в Института за държавата и правото при БАН. Университетски преподавател, политик, основател на Института за модерна политика - за вота, гласуването с машини и ходовете пред победителите и победените.

- политическият анализатор  Цветанка Андреева -  подреден парламента с 6 сигурни и 2 вероятни партии - какво мнозинство би се сформирало и  мираж ли е съставянето на кабинет.

 - Николай Близнаков – председател на Изследователска асоциация „Неохрон“, анализ на вотът в страната и в Пловдив

- Лилия Недева, втора в листата с кандидат-депутати на партия „Български възход” за Пловдив.

-Ще чуем и пловдивчани, и хората от карловските села, за които изборния ден бе пореден в битката им за справяне със сполетялата ги трагедия преди месец.

-В "Добро утро, ден!" тази седмица ни гостува номинираният за "Грами" диригент Константин Добройков.

- в края на програмата, защото  и извън политиката има и житейски избори - ще ви поканим на изложба-базар на украинско народно творчество. Представените творби са изработени от пострадали във войната деца, майки и т.н. Сумите от закупените работи са за подпомагане на украински деца-сираци от войната. Още от категорията

Теодор Ушев в "Добро утро, ден!"

Световноизвестният аниматор и режисьор Теодор Ушев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Той е роден в Кюстендил, понастоящем живее в Канада, но пътят му като творец тръгва от Училището за сценични кадри в Пловдив. „Тук съм изграден като творец, като личност. Този плам и желание за хулиганство в изкуството, е било родено и..

обновено на 09.12.22 в 16:57

Планове и отсрочки в "Ден след ден"

Половин месец след приемането на Общият устройствен план на Пловдив днес темата отново се завръща - с изразената от областната управа позиция и намерения за протести. Събеседници за възможните оттук нататък действия са Павел Начев от протестиращите срещу възможността за строителство в спорния терен в парк "Отдих и култура" и съветникът от групата на..

обновено на 09.12.22 в 14:53

"Вход свободен" в предпразнично настроение

Само след две седмици е Коледа. Краят  на 2022-ра чука на вратата, а хората вече са в празнично очакване, опитвайки се да забравят поне за малко сложната ситуация и тревогите за бъдещето. Джингълбелсове звънят щастливо от всяка тонколона и дядо Коледа нетърпеливо наднича от всеки екран, репетирайки жизнерадостното си "ХО-ХО-ХО!". Какво пък, заразително..

публикувано на 09.12.22 в 09:50

Политически и икономически вълнения „Точно днес“

В утрото на 9 декември, в което отбелязваме деня на Света Анна, говорим за реално случващото се у нас. Във времето от 6 до 9.30 часа ще чуете: Обречени ли са опитите за съставяне на правителство с първия мандат? Разговорите на номинирания за премиер от ГЕРБ-СДС професор Николай Габровски засега не дават подкрепа, ще се случи ли..

публикувано на 08.12.22 в 15:12

"Ден след ден" да бъдеш или не... в Шенген

Продължава заседанието на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи в Брюксел. На него министрите на вътрешните работи на страните членки на евросъюза трябва да вземат окончателно решение за приемането на България, Румъния и Хърватия в Шенген. Решението за разширяването на Шенгенското пространство ще коментираме с бившия външен министър Ивайло..

публикувано на 08.12.22 в 14:45