Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" по сюжетите на октомври

Може да слушате програмата от 6.00 до 9.30 часа, на 7 октомври

Седмицата след вота донесе заключението на президента: "Тревожно е издигането на нови червени линии след изборите". Партиите привидно ще преговарят за правителство, но договорките са оплетени в неясноти и засега се питаме дали само един преговорен екип ще е достатъчен. Разговор с политолога Станислав Бачев за формулата на новото правителство, за процесите и тенденциите в политиката, за партията на Стефан Янев. 

Икономистът Георги Стоев за платформите на партиите насочени към преодоляване на инфлацията, енергийната криза и очакването да намаляват цените на газа и горивата. Презентираме новата платформа Ex-ante, подкаст на БНР за икономическо мислене с автор Георги Стоев и водещ Панайот Стефанов. 

"Евранет плюс" ще излъчим в петък, с акцент войната в Украйна и принудителното осиновяване на украинските деца в Русия. 

В Пловдив тази вечер ще се проведе XII-то издание на годишните националните награди за луксозно строителство. Пловдив отново изпревари София в този сектор. Още повече, когато говорим за запазване и реновиране на сгради с историческа и културна стойност. За инвестициите от чужбина, за новите проекти в развитие наш събеседник ще е Ангел Хронев - председател на  „Търговско-Промишлена Камара – Пловдив".

Международният ден на достоен труд ще отбележат в Пловдив КНСБ, синдикалистите ще блокират ул. "Гладстон" точно по обяд. Основните им искания ще обясни председателят на регионалната организация Боян Бойкински

Как се върви към едносменен режим на обучение в големите гимназии на Пловдив, репортаж по темата за ЕГ "Пловдив" на Антония Попова. Тя установи, че желание на ръководство, учители и родители има, но няма как близо 1300 ученици да бъдат извозени с градския транспорт до училище, заедно с ЕГ "Иван Вазов", които са 1100 и учат само на една смяна от 8 часа. 

В зона култура - Веселина Пеева, която разговаря с поетесата Антина Златкова за новата й стихосбирка "Контражур" на Жанет 45.

"Добро утро, ден!" тази седмица е с диригента Константин Добройков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 19.04.24 в 15:37

Отлагане „Ден след ден“

Народното събрание отново отложи първата стъпка към либерализиране на пазара на ток за битовите потребители. Недостатъчно добре подготвена процедура за промяната и риск от сериозно поскъпване на тока бяха причините, които изтъкнаха от БСП, ГЕРБ, ИТН, след като ПП-ДБ единствени се обявиха против отлагането. По темата ще разговаряме с енергийния..

обновено на 19.04.24 в 15:23

Поетично с „Вход свободен“

Говорим за представянето на стихосбирката „Феникс. Възраждане“ на Ралица Стоянова, от Пловдив. На 24-и, тя ще представи своите стихове и картини, рисувани с помощта на техниката – енкаустика. Приключи конкурсът „Мая Любенова“. Това е петото издание на конкурса за хайку поезия. В сряда беше и Световният ден на хайку. Говорим с Владислав Христов..

публикувано на 19.04.24 в 09:30

"Точно днес" за вчера и утре

Спомените на Пловдив, спомените за въстанието от Април 1878 - ма, портфейлът на българите през миналата година и днес, турболенциите в сектора на земеделието, "Червената шапка - Презареждане"  са теми на предаването в петък от 6.00 до 9.30 часа. НСИ оповести данни за доходите ни през миналата година. От тях разбираме, че  доходите на човек от домакинство..

публикувано на 18.04.24 в 17:03

Наследство и реалност „Ден след ден“

В Международния ден на паметниците и забележителностите в подлез "Археологически" в Пловдив отваря врати късноантичната сграда „Ирини“, която беше обновена след прекратения концесионен договор.  Пред журналисти бе направена първата официална разходка в обновената Градска градина, за която се води дебат как да се нарича „Дондукова“ или „Иван..

публикувано на 18.04.24 в 14:46