Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слушайте мача Ботев срещу Пирин пряко по Радио Пловдив

| обновено на 15.10.22 в 15:46

Два мача от 14-ия кръг на Първа лига ще се изиграят днес. В ранния двубой от 17:00 часа отборите на Ботев (Пловдив) и Пирин (Благоевград) се изправят във важна битка в дъното на таблицата. Главен рефер ще бъде Димитър Димитров.

Срещата ще бъде предавана пряко по Радио Пловдив.

И двата тима имат проблеми от началото на сезона, като "канарчетата" заемат 13-та позиция с 10 точки, докато "орлетата" са предпоследни със скромния актив от 8 точки.

Това е пореден важен тест за футболистите на Желко Копич след несправедливата загуба на стадион "Георги Аспарухов" срещу тима на Левски с 0:1.

Ботев излиза за задължителни 3 точки в срещата, като треньорът на “жълто-черните” няма да може да разчита на капитана на отбора Виктор Генев, както и на нападателя Антоан Бароан. И двамата пропускат срещата поради натрупани жълти картони в Първа Лига.

Джеймс Етоo се завръща и ще бъде на разположение, Бисер Бонев също се включи в тренировъчните занимания с основната група от футболисти, след пропускане на последните срещи на “канарчетата”.

От своя страна, “орлите” пристигат в Пловдив след нулево равенство срещу тима на Берое (Стара Загора). Пирин заема 15-то място с 8 точки актив в Първа Лига.

В последните 3 мача, “канарчетата” категорично надделяват над състава на Пирин, като записват 3 победи.

В късната среща ЦСКА посреща Хебър (Пазарджик) на стадион "Българска армия" от 19:15 часа. "Червените" записаха загуба от Лудогорец в последния си мач, но въпреки това ще имат шанса да оглавят класирането при успех над Хебър. "Армейците" заемат трето място в класирането с 25 точки, две по-малко от лидера ЦСКА 1948, докато тимът от Пазарджик е на 12-та позиция в подреждането с 10 точки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Пролет в Ботаническата градина в Балчик

"Вход свободен" в преддверието на април

Марта се умори да гримасничи и реши да се усмихне на сбогуване!  Слънце грее , птички пеят, дърветата  неудържимо се раззеленяват. Хората , жадни за слънце и топлина изпълват улици и паркове, но още ходят със зимни физиономии понеже вече са в плен на пролетната умора. Пустата й всесезонна мания за оплакване не ще да ни пусне , или поне така ни отърва..

публикувано на 29.03.24 в 09:50

В последния петък на март - "Точно днес"

Крехката надежда от началото на  седмицата за сформиране на Кабинет се изпари безапелационно само в рамките на часове и дори преди края си последната мартенска седмица постави предупредителната удивителна за ново изборно очакване. С много въпроси и недоизказаност.  Президентският гамбит продължава с разговори, но вече не с партиите, а с личностите, които..

публикувано на 28.03.24 в 17:12

Решения и избори в "Ден след ден"

След трите завъртания с връчването на мандати от президента, започна и въртележката с възможностите за нов служебен премиер преди поредните избори. Кога  ще бъдат те и по какъв начин ще се проведат? Възможна ли е промяна, която да провокира повече хора да гласуват доверие на политиците или отново ще бъдем мълчаливи свидетели на ниска избирателна..

публикувано на 28.03.24 в 14:41

"Вход свободен" - изкуството като спасение

Ще си говорим за изкуство днес, за благотворното му влияние върху всеки аспект от човешкия живот! Срещаме се с Лучия Велева - председател на Фондация "Кураж", която ще ни разкаже за проектите свързани с рехабилитация на хора в неравностойно положение, чрез изкуство и образование.  Ще ви поканим и на музикално матине с програма включваща произведения на..

публикувано на 28.03.24 в 09:30

"Точно днес" за посоката към избори

В края на март се повтаря рефрена "нови избори, и пак предсрочни". Към новата вълна обещания на политиците, за невъзможната ротация и как ще са осъществи гласуването 2 в 1 - разговор по темата с политолога доц. Иван Начев . От гледна точка на върналите мандата ПП-ДБ - разговор с народния представител от Пловдив област  Росен Костурков .  От Пловдив..

публикувано на 27.03.24 в 15:27