Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Еврозона и ремонти – възможни ли са в „Точно днес“

Петък, последния работен ден за седмицата, посрещаме с коментари и анализи на темите от деня. Започваме след новините в 6 часа и сме до 9:30 часа.

Дългоочакваният ремонт на кино „Космос“ с бавни крачки върви към своето светло бъдеще или поне привидно така изглежда... Налице е технически проект за реконструкция на емблематичната сграда, която продължава да се руши. Часове след публичното му представяне разговаряме с един от архитектите му Димитър Балджиев.

След изслушването на управителя на БНБ Димитър Радев в Народното събрание търсим отговор на въпроса увеличават ли се или намаляват шансовете за присъединяване на България към еврозоната? И още – трябва ли изобщо да бързаме да влизаме? Анализът е на икономическия анализатор – Светлозар Гледачев.

Следим и поредния протест, който подготвят жителите на село Братаница. Повод за недоволството стана решение на Апелативния съд в Пловдив, който преди дни наложи условно наказание на полицая, убил дете на пешеходна пътека в селото със служебен автомобил на МВР. За колко време и в колко часа протестиращите ще блокират движението по пътя на фаталната катастрофа, както и какви са настояванията им ще научим от чичото на момичето Калофер Калоферов.

Гост в рубриката „Добро утро, ден“ тази седмица е най-известният български влогър Слави Панайотов – Тhe Clashers.

В минутите за култура Живка Танчева ни среща с Димана Симеонова, а поводът е сборникът й с разкази "Делфийската рокля". 


Още от категорията

"Точно днес" - февруарски смут и надежди

Февруари донесе редица промени и ледени дни. И ако част от промените са заключени в обсега на политиците, то за природните катаклизми няма виновни.  Търсим нашите спасителните екипи , които пътуват за Турция, след опустошителното земетресение в района на Газиентеп, на границата със Сирия. Кадрите са безсилни да покажат страданието и болката, можем само..

публикувано на 06.02.23 в 15:53

"Ден след ден" на 6 февруари

Днешният 6 февруари донесе ново изостряне на  напрежението между пловдивския кмет и местната организация на ГЕРБ. Здравко Димитров предпочете да напусне партията, но да не изпълни искането на лидера Бойко Борисов да освободи кметския пост. На свой ред Димитров контраатакува като отказа по-нантатъшно общинско финансиране за строящите се стадиони на..

публикувано на 06.02.23 в 14:42

Пътуваме до Летящата страна с "Вход свободен"

В първия ден от новата седмица сме много развълнувани и още повече усмихнати, защото с удоволствие Ви каним на посещение в "Летящата страна" - семейно куклено представление с ВХОД СВОБОДЕН на 11 февруари в Театър Хенд-Пловдив. В това ефирно пътешествие ще ни помага Ивайло Попов от Екологично сдружение "За Земята" , както и един от актьорите в..

публикувано на 06.02.23 в 09:30

Неясните образи на зимата - "Точно днес"

101-то Правителство на България официално встъпи в длъжност. Президентът Румен Радев го предупреди  да очаква изключително тежка предизборна кампания. Новият стар служебен премиер Гълъб Донев даде "старт на новия сезон на попитическия сървайвър". На политическия терен се очакват заявки на нови играчи, на икономическия - галопираща инфлация, на..

публикувано на 05.02.23 в 17:30

Снежна и спокойна неделя в Клуба

В днешното издание на предаването Клуб "Неделя" ви обещаваме много музика, интересни гости и актуални теми! Г-н Георги Титюков , заместник-кмет по "Спорт, младежки дейности и социална политика“ в община Пловдив е и първият гост днес на колегата Диян Никифоров днес. Освен за новини от света на спорта, те ще говорят от първо лице и с усмивка разбира..

обновено на 05.02.23 в 15:45