Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

С хартиената бюлетина БСП ще върне електорат

С връщането на хартиената бюлетина като опция за гласуване БСП ще успее да върне част от електората си, който загуби на последните избори. Именно това е причината левицата да подкрепи идеята за връщането им. Това заяви Манол Генов, член на изпълнителното бюро на БСП,  в предаването „Ден след ден“  на Радио Пловдив.

„След няколко поредни избори направихме анализ какво се случва. Голяма част от хората, които традиционно гласуват за нас, заявиха, че сега не ходят заради машините. Хартиената бюлетина е по лесна, отколкото даването на вот с машините.

Иначе не се притесняваме от манипулации на машините, тъй като до момента няма доказани такива“, коментира Генов. Той уточни, че не може да прогнозира дали големият брой недействителни бюлетини, на които бяхме свидетели, би се върнал отново.

Манол Генов е категоричен, че не са коректни определенията „хартиена коалиция“ и „военна коалиция“, тъй като при всяко бъдещо гласуване в зависимост от темите коалициите биха били различни.

Според него настояването на БСП да не се праща въоръжение към Украйна е предпазен механизъм, който е важен, тъй като страната ни се намира на 300 – 400 километра от военните действия.

„Това означава, че ние сме фронтова държава в едно бъдещо разширяване на конфликта. Освен това знаем и мощта на българската армия. Не трябва да бъде нарушавана и боеспособността на българската армия, да се оголи съвсем. Какво ще изпратим на Украйна – камиони без акумулатори и техника без гуми ли?“, коментира Генов.

Той добави още, че страната ни досега не е изнасяла оръжие за Украйна, а ако друга държава го прави, то отговорността е на посредниците.

Цялото интервю на Неда Велкова с  Манол Генов, както и какво каза той за закупуването на нови изтребители Ф16 чуйте в звуковия файл


БНР подкасти:

Още от категорията
Евелина Славкова

Всички партии са готови за изборите, но са и уморени

В програма "Точно днес" разговор с Евелина Славкова , социолог от агенция "Тренд" за нагласите да отидем на петите извънредни избори, за машинния и за хартиения вот, за коалициите, които ще се изградят.  Евелина Славкова коментира конфликта в Пловдив с поисканата оставка на кмета Здравко Димитров, като припомни, че той датира още от 2022 г., когато..

публикувано на 07.02.23 в 10:21

Напрежението ще спадне след сесията на 9-ти февруари

"За съжаление това, което се случва в Пловдив е много неприятно и лошо за града ни. Това са решения на ПП ГЕРБ и няма как да се бъркаме в тях, можем да ги следим". Това каза общинският съветник Константин Георгиев от „Кауза България“ по повод поисканата от Бойко Борисов оставка на кмета Здравко Димитров. Пред Радио Пловдив Георгиев..

публикувано на 07.02.23 в 09:53

Още 27 спасители доброволци заминават за Турция от Пловдив

От Пловдив тръгва екип за районите, пострадали от опустошителното земетресение в Турция. Нашите спасители пътуват за Газиентеп, на границата със Сирия .  Пред Радио Пловдив Георги Влайков от сдружение "Аварийно Спасяване Пловдив" съобщи, че заминава доста разнообразен екип от 27 човека , в който има лекар, парамедици, хора, изучавали..

обновено на 07.02.23 в 08:29

Пловдив е в режим на оцеляване, проблемите се трупат

За нашите измерения - Пловдив, поисканата и неполучена оставка на кмета Здравко Димитров, за управлението в криза, говорим със заместник-председателя на ОбС Евелин Парасков  от партия "Съюз за Пловдив". Той каза, че в тази битка, която се очертава на националното и местното ръководство с кмета на Пловдив няма да има победители. "Решението на..

публикувано на 07.02.23 в 07:52

Лидерът на ГЕРБ е отговорен за скандалите в Пловдив

Скандалите в ГЕРБ - Пловдив са закъснели от гледна точка на лошата работа на местната власт, на харченето на публични средства и на нарушения на обществени поръчки в предишния мандат, коментира пред Радио Пловдив политологът Димитър Аврамов. Резултатът са нарушения, които   ще се плащат от джоба на пловдивчани и преки загуби за хората, които живеят..

публикувано на 06.02.23 в 16:10