Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С хартиената бюлетина БСП ще върне електорат

С връщането на хартиената бюлетина като опция за гласуване БСП ще успее да върне част от електората си, който загуби на последните избори. Именно това е причината левицата да подкрепи идеята за връщането им. Това заяви Манол Генов, член на изпълнителното бюро на БСП,  в предаването „Ден след ден“  на Радио Пловдив.

„След няколко поредни избори направихме анализ какво се случва. Голяма част от хората, които традиционно гласуват за нас, заявиха, че сега не ходят заради машините. Хартиената бюлетина е по лесна, отколкото даването на вот с машините.

Иначе не се притесняваме от манипулации на машините, тъй като до момента няма доказани такива“, коментира Генов. Той уточни, че не може да прогнозира дали големият брой недействителни бюлетини, на които бяхме свидетели, би се върнал отново.

Манол Генов е категоричен, че не са коректни определенията „хартиена коалиция“ и „военна коалиция“, тъй като при всяко бъдещо гласуване в зависимост от темите коалициите биха били различни.

Според него настояването на БСП да не се праща въоръжение към Украйна е предпазен механизъм, който е важен, тъй като страната ни се намира на 300 – 400 километра от военните действия.

„Това означава, че ние сме фронтова държава в едно бъдещо разширяване на конфликта. Освен това знаем и мощта на българската армия. Не трябва да бъде нарушавана и боеспособността на българската армия, да се оголи съвсем. Какво ще изпратим на Украйна – камиони без акумулатори и техника без гуми ли?“, коментира Генов.

Той добави още, че страната ни досега не е изнасяла оръжие за Украйна, а ако друга държава го прави, то отговорността е на посредниците.

Цялото интервю на Неда Велкова с  Манол Генов, както и какво каза той за закупуването на нови изтребители Ф16 чуйте в звуковия файл


БНР подкасти:

Още от категорията
Любомир Дацов

Наблюдава се овладяване на митническата структура

По-ефективна приходна администрация е целта на сливането на НАП и Агенция „Митници“. От финансовото министерство, което анонсира идеята, посочват, че подобни структури има в други 9 страни от Европейския съюз.  Според финансовия експерт Любомир Дацов, бивш заместник-министър на финансите, въпросът е много комплексен.  "Това не е нова идея в..

публикувано на 20.02.24 в 16:15

Въглищата си отиват безвъзвратно!

„ Трябва да разграничим ситуацията с фермерите от тази в енергетиката и по-конкретно във въгледобива. На земеделието тепърва му предстои развитие, докато въглищата си отиват! “ – заяви в интервю за Радио Пловдив енергийният експерт Славчо Нейков . „ България все по-малко разчита на дружествата, които са свързани с въглищата, както да..

публикувано на 20.02.24 в 16:11

Стара Загора отново ще е домакин на БАТА АГРО от 13 до 17 май

163 фирми вече са заявили участие върху повече от 33 хиляди кв.м. изложбена площ. Шестнадесетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще се проведе от 13 до 17 май 2024 година на летище "Стара Загора". То се организира от Българската асоциация на търговците на агротехника и традиционно ще представи най-новото от техниката и..

публикувано на 20.02.24 в 13:35

Ники прави мартенички с кауза

11-годишно момче от Пловдив в инвалидна количка прави мартенички, защото има нужда от средства за рехабилитация. Изделията изработва заедно с баба си. Те могат да бъдат закупени чрез поръчка от фейсбук страницата „Да помогнем на Никола Димитров да проходи“ .  На страницата е посочена и дарителска банкова сметка (Дарителската сметка ще..

публикувано на 20.02.24 в 10:33

Пловдивчани отрупаха с цветя и венци паметника на Левски

С панихида, отслужена  от ставрофорен свещеноиконом Тодор Тодоров, каквато е традицията от години на 19 февруари в храм „Св.Св. Петър и Павел“ тази сутрин бе почетена 151-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата  Васил Левски. Организатори на панихидата са Петко Георгиев – родственик на Апостола и общинският комитет „Васил..

обновено на 19.02.24 в 19:52