Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не/вероятните сценарии на сцената „Точно днес“

| обновено на 09.11.22 в 16:51
Снимка: Димитра Лефтерова

На прага на зимата политическата сиутация в България и в Пловдив изглежда доста несигурна. За не/вероятните сценарии, които предстоят в следващите месеци ще говорим в утрото на 10 ноември. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа:

Една година преди местните избори – как ще работи Община Пловдив, след като от ГЕРБ обявиха, че Здравко Димитров няма да бъде техния кандидат за кмет? Ще представим гледната точка на Георги Титюков, заместник-кмет от „Кауза България“, който днес прави публичен отчет за дейността си през последните три години.

Сложна политическа ситуация малко повече от един месец след извънредните парламентарни избори. Какви са вероятните сценарии и вървим ли убедително към нов вот? Политологът доцент Татяна Буруджиева ще бъде наш събеседник по темата.

И още теми в утрото на 10 ноември:

Случва ли се модерното образование в 21 век в България? Водещи педагози се събират в Пловдив за да дискутират най-добрите практики от въвеждането на проектно базираното обучение и иновации, а преди международната конференция на тема „Социално и емоционално образование“ конкретни данни ще научим от Александър Ангелов, който е ръководител на Центъра за творческо обучение.

В съвместната рубрика на Радио Пловдив с Изпълнителната агенция „Програма за образование“ ще чуете репортаж на Елена Крушкова от Централната лаборатория по приложна физика към БАН.

В зона „Култура“ – очаквайте интервю на Веселина Пеева с поетесата Петя Хайнрих за новата й поетична книга „Летни хитове“.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката ни тази седмица гостува известният колекционер Димитър Инджов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Есен като лято в "Ден след ден"

Първите дни на есента все още се радваме на хубаво, почти лятно време, но се усеща и новия сезон. Както на политическата сцена, така и в потока от събитията преди предзиборната кампания.  В следобедната програма на Радио Пловдив днес говорим за новите листи с кандидати, за очакванията от преди изборите на депутатите в края на октомври, за..

публикувано на 25.09.24 в 14:49

От спорта до космоса във „Вход свободен“

Говорим за „Ден на спорта в училище“, с Румяна Киризиева от „BG Бъди активен“. На 27-ми септември, близо 800 училища и детски градини ще отбележат десетото издание на инициативата. С Лъчезар Лечев темата ни е Космическа конференция – Пловдив 2024, за втора поредна година, на 28-и септември. Ще зададем въпроса, как носталгията помага?..

публикувано на 25.09.24 в 09:30

"Точно днес" на 25 септември

Сряда сутрин с темите от деня и коментари на актуални събития: Ясни са листтите и кандидатите за 51-ото Народно събрание, а броени дни преди старта на кампанията, питаме представители на основните политически партии за мотивите им да се включат в надпреварата и за посланията към избирателите. Ще говорим с Николай Цонев, бившият военен министър в..

публикувано на 24.09.24 в 17:05

"Ден след ден" на 24 септември

След летните месеци с относително по-малка информационна натовареност, от днес „Ден след ден“ се връща в обичайния си формат. Ето и част от темите:  В последния ден за регистрация на листите с кандидати за народни представите в Пловдив своите заявки направиха от ГЕРБ-СДС, БСП Обединена левица и Алианс за права и свободи, тоест частта от ДПС,..

публикувано на 24.09.24 в 14:46

"Вход свободен" в началото на сезона

Вече официално е есен. След  последния национален празник градът бавно започва да свиква в с  неспирния цикъл на делника, сякаш принудително се мъчи да забрави лятното безгрижие и се стреми да влезе в неудобната , но привична люлка на рутината. Стига вече безметежност- време е за делови подход и трудов ентусиазъм! Това последното, разбира се, е тегаво..

публикувано на 24.09.24 в 10:05